Επείγουσα έρευνα για την επίθεση στο πούλμαν της Σίτι (vid)

Η αστυνομία του Λίβερπουλ ερευνά τις κάμερες για να δει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες μετά την επίθεση στο πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί!

Σκηνές τρόμου έζησε η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι, όταν το πούλμαν που επέβαινε η αποστολή των «πολιτών» δέχθηκε βροχή αντικειμένων κατά την άφιξη του συλλόγου στο «Άνφιλντ».

Γυάλινα μπουκάλια, τενεκεδάκια, αλλά και καπνογόνα ήταν μερικά από τα αντικείμενα που έριξαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ, κάτι που

προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα (δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παίκτη ή μέλους της αποστολής της Σίτι), αλλά και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, που βρίσκονταν στην ομάδα περιφρούρησης.

Ένας εξ’ αυτών φέρει μελανιές από αντικείμενο που δέχθηκε στο πρόσωπο και ένας δεύτερος ένα σοβαρό κόψιμο από γυάλινο μπουκάλι, το οποίο έσπασε και του δημιούργησε ένα βαθύ τραύμα.

Ο βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα, Μανέλ Εστιάρτε ανέβασε στα social media ένα βίντεο που τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο μέσα από το πούλμαν, με τον Καταλανό τεχνικό να χαρακτηρίζει την επίθεση αυτή «ανεξήγητη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι αναγκάστηκε να ακολούθησε μία διαφορετική διαδρομή από τη συνηθισμένη λόγω οδικών εργασιών, όμως η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ είχε ενημερώσει δημόσια για το νέο δρομολόγιο, ζητώντας από τους οπαδούς της Λίβερπουλ «σεβασμό» και «κόσμια συμπεριφορά», κάτι που δεν τηρήθηκε.

Προς το παρόν, η ΟΥΕΦΑ περιμένει τις επίσημες αναφορές για να δει αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία, όμως η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ διέταξε επείγουσα έρευνα για να διαπιστώσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Ο αστυνομικός υπεύθυνος από το τμήμα του Μέρσεϊσαϊντ, που ήταν επιφορτισμένος για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης Πολ Γουάιτ απηύθυνε δημόσια έκκληση, ώστε να αποσταλούν μέσω e-mail βίντεο που έχουν τραβηχτεί από κινητά τηλέφωνα αυτοπτών μαρτύρων, ενώ θα ερευνηθεί το υλικό και από τις κάμερες που υπάρχουν στους δρόμους ή γύρω καταστήματα.

«Συνήθως όταν η αστυνομία ξέρει ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα, υποτίθεται ότι κάνει ότι μπορεί για να τα αποτρέψει. Πριν ένα χρόνια κάτι ανάλογο συνέβη στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ. Εμείς ήρθαμε εδώ να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνω αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Το πούλμαν του συλλόγου σχεδόν καταστράφηκε, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Μπορεί να είναι μόνο ένας, δύο ή τρεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά», ήταν τα λόγια του οργισμένου Πεπ Γκουαρντιόλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσημη Λίβερπουλ με επίσημη ανακοίνωση καταδίκασε άμεσα το περιστατικό με τα εξής λόγια: «Απολογούμαστε χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες στον Πεπ Γκουαρντιόλα, τους παίκτες του, το τεχνικό τιμ και τα μέλη της Μάντσεστερ Σϊτι. Η προτεραιότητα μας τώρα είναι να αξιολογήσουμε τα γεγονότα και να προσφέρουμε στην Μάντσεστερ Σίτι οποιαδήποτε στήριξη είναι απαραίτητη».

Ο Στίβεν Τζέραρντ τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό BT Sports ότι αυτές οι σκηνές έκαναν «ξινή την γεύση που αφήνει αυτό το βράδυ στο κλαμπ. Θέλαμε να δημιουργήσουμε καυτή ατμόσφαιρα, όμως κάποιοι ξεπέρασαν τα όργια και βγήκαν εκτός ελέγχου».

Keywords
Τυχαία Θέματα