Επανέρχεται Κύπρο για βολιδοσκόπηση των δυο πλευρών ο Γιέτζα του ΟΗΕ

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μίροσλαβ Γιέτζα, είναι τελικά το πρόσωπο που επιλέχθηκε να έρθει στην Κύπρο, από την έδρα του οργανισμού, με σκοπό να βολιδοσκοπήσει εκ νέου τις προθέσεις των δύο πλευρών για τις συνομιλίες για το Κυπριακό. 

Η ημερομηνία καθόδου έχει κλειδώσει, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου στο Μεσημέρι και Κάτι, «είχαμε χθες εξέλιξη όσον αφορά την ημερομηνία άφιξής του. Ο κ. Γιέντζα θα αφιχθεί στην Κύπρο

στις 16 Νοεμβρίου και θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου στις 17:00 το απόγευμα. Την επόμενη μέρα, ώρα 10:30 το πρωί, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Όπως διευκρινίστηκε, κατά το διήμερο της επίσκεψής του στην Κύπρο, θα υπάρξουν επαφές και με τον Ερσίν Τατάρ, ενώ, δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα προηγηθούν συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις. «Ενδεχομένως να περιμένει να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις του στην Κύπρο, προτού αποφασίσει τα επόμενα βήματα», εκτίμησε ο κ. Πελεκάνος. 

Η εν λόγω κάθοδος αναμενόταν εδώ και σχεδόν δύο μήνες, μετά και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα