Επ.Αναστασιάδη: Η ασφάλεια του πολίτη ύψιστη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια του πολίτη, το κράτος δικαίου και η ισονομία ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη», αναφέρει σε ανακοίνωση το επιτελείο του.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Την τελευταία πενταετία η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει προχωρήσει σε ουσιαστικό έργο με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ασφάλεια του πολίτη.

Εκσυγχρονίστηκαν

για πρώτη φορά τα δικαστήρια με στόχο την πλήρη μεταρρύθμιση το 2020: αυξήθηκε ο αριθμός των δικαστών, έγινε αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, ενισχύθηκε το σύστημα στενοτύπησης, συστάθηκε ένα νέο δικαστήριο, το διοικητικό, και δρομολογείται το εμπορικό και διεθνούς δικαιοδοσίας. Ξεκίνησαν παράλληλα τα αναπτυξιακά έργα των δικαστηρίων σε και όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να αλλάζουν Αστυνομία και Φυλακές από το 1960. Εκσυγχρονίστηκε το σωφρονιστικό σύστημα σε σημαντικό βαθμό και αναδιοργανώθηκε η Αστυνομία με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με αξιοκρατία.

Σημαντικές καινοτομίες έρχονται για πρώτη φορά επίσης να προστεθούν μέσα από ένα νομοθετικό πλαίσιο όπως είναι η Ακτοφυλακή, η Αστυνομία Ζώων, η κατάργηση της χρήσης ‘συνεργάτη’ ως τεκμήριο για υποθέσεις πορνείας/εμπορίας προσώπων.

Όλα αυτά είναι μία πρακτική ένδειξη ότι η ασφάλεια του πολίτη, το κράτος δικαίου και η ισονομία είναι ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα