Τα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Ατσάς» τέλεσε ο ΠτΔ

Τα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Ατσάς», στην Σκουριώτισσα, τέλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Aναστασιάδη.

Σε χαιρετισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι το εκπαιδευτικό κέντρο είναι ένα πρότυπο κέντρου εκπαίδευσης το οποίο αποτελεί κύρια πηγή μάθησης για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους της ευρύτερης, και όχι μόνο, περιοχής.

Σημείωσε ότι η ιδέα της δημιουργίας του εν λόγω κέντρου στηρίχθηκε στο όραμα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου,

ο οποίος είχε την επιθυμία της αποκατάστασης και της λειτουργίας ξανά ως χώρου εκπαίδευσης του τόπου, στον οποίο βρισκόταν το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού του μεταλλείου της Σκουριώτισσας, του οικισμού 60.

«Συμμεριζόμενοι το όραμα του Μητροπολίτη, το ζεύγος Γιώργου και Καίτης Δαυίδ και η V. Atsas Organic Products LTD, και συναισθηματικά δεμένοι με την περιοχή, ανέλαβαν τα έξοδα και την ευθύνη της αναπαλαίωσης του κτηρίου, αποκαθιστώντας την αρχική του μορφή και όψη, διατηρώντας και προωθώντας με τον τρόπο αυτό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής στις παρυφές του μεταλλείου της Σκουριώτισσας που βρίσκεται στη διαχωριστική ακόμα, δυστυχώς, γραμμή», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι το άρτια εξοπλισμένο Κέντρο «Ατσάς» αναμφίβολα μέσα από την ενεργό συμμετοχή στα προγράμματα και τις δράσεις του, επιχειρήσεων, ιδιωτών, των τοπικών πληθυσμών, και ανταποκρινόμενο στις εκπαιδευτικές της περιοχής, θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου της Ορεινής και Πεδινής περιοχής Μόρφου.

«Το Κέντρο που πρόσφατα έχει εγκριθεί ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, έρχεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, για την αναζωογόνηση και την ενίσχυση των κοινοτήτων της υπαίθρου, προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και να καταστούν εστίες γεωργικής, τουριστικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Αναγνωρίζοντας, συνέχισε, ως Κυβέρνηση τη σημασία και τη σπουδαιότητα του Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή, ενισχύουν τη λειτουργία του προωθώντας τη συνεργασία του με τα αρμόδια Υπουργεία.

«Επιχορηγούμε την από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων για θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, εξεύρεσης κεφαλαίων μέσα από διαρθρωτικά ταμεία, συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, παραγωγής ασφαλών/υγιεινών τροφίμων, καθώς και επιμορφώσεις σχετικές µε τα σχέδια εγγραφής προϊόντων ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), ΙΠΠ (Ιδιότυπο Παραδοσιακό Προϊόν)», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα