Επαναλαμβάνεται η φρίκη: Όταν βρέθηκαν 56 κινέζοι νεκροί σε φορτηγό στο Ντόβερ

Κινέζοι ήταν και οι 39 νεκροί στο κοντέιντερ του θανάτου στο Έσεξ ενώ αντίστοιχη υπόθεση με Κινέζους είχε καταγραφεί και το 2000 όταν σε ένα κοντέινερ στο Ντόβερ είχαν βρεθεί νεκροί 56 Κινέζοι.

Τότε το κοντέινερ είχε εντοπιστεί στις 18 Ιουνίου 2000, με δύο ανθρώπους από τους 58 να εντοπίζονται ζωντανοί.

Σύμφωνα με τις έρευνες για το περιστατικό του 2000 οι ανακριτές ανακάλυψαν ότι το φορτηγό είχε ξεκινήσει από το Βέλγιο. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι Κινέζοι ήταν παγιδευμένοι

για 18 ώρες στο φορτηγό και μάλλον πέθαναν από ασφυξία, αν και υπάρχει πιθανότητα να δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ο οδηγός του οχήματος ήταν ο 33χρονος Perry Wacker από το Rotterdam, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών, ενώ σύμφωνα με το δικαστήριο είχε κλείσει την παροχή του αέρα στο κοντέινερ. Εννέα μέλη του κυκλώματος είχαν μπει στη φυλακή για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 56 άντρες και τέσσερις γυναίκες είχαν πληρώσει £20.000 για να τους μεταφέρουν στη Βρετανία.

Χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, για να αποφύγουν τον θανάσιμο δρόμο της Μεσογείου, πληρώνουν έως 10.000 ευρώ για μια θέση σε αυτές τις νεκροφόρες. Το κλείσιμο των προσφυγικών καταυλισμών στο Καλαί της Γαλλίας από τον πρόεδρο Ολάντ το 2016 και οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σημεία εισόδου του Ντόβερ και του Τούνελ της Μάγχης δεν αποτρέπουν τους μετανάστες, αλλά τους οδηγούν σε άλλους, πιο επικίνδυνους διαδρόμους , κυρίως από το Βέλγιο.

«Πρακτικά έρχονται από όλα τα λιμάνια της ηπειρωτικής ευρωπαϊκής ακτής», αποκάλυψε στο BBC στέλεχος της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από το 2014 έχουν χάσει τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, που προσπάθησαν να μπουν κρυμμένοι στη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ τα βρετανικά μέσα προχωρούν τις τελευταίες ώρες σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο φορτηγό και οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, «οδήγησαν» στον θάνατο τους 38 ενήλικους και τον έναν έφηβο.

Τέλος, το 2015 σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας ανακαλύφθηκαν 71 πτώματα μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό. Το έγκλημα αποδόθηκε σε βουλγαρο-ουγγρικό κύκλωμα διακίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα