Επαφές Βρετανού Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων σε Κύπρο και Ισραήλ

Περιοδεία στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιεί ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Στρατηγός Sir Nicholas Patrick Carter, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες, στις 16 και 17 Απριλίου, βρέθηκε στο νησί μας.

Αν και η είδηση δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από τα ΜΜΕ, ο Στρατηγός Sir Nicholas Carter έτυχε επίσημης υποδοχής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς από τον Αρχηγό της ΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, όπου μετά την κατ’ ιδίαν συζήτησή τους, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Αφού έγινε ενημέρωση για την οργάνωση, αποστολή και το σχέδιο μετεξέλιξης της ΕΦ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, θέματα κοινού ενδιαφέροντος και το Στρατιωτικό Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για θέματα άμυνας και ασφάλειας από τους Υπουργούς Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθορίστηκε η διαδικασία υλοποίησης των προνοιών του, με σκοπό την ενίσχυση, εμβάθυνση και θεσμοθέτηση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Πριν από την Κύπρο, o Βρετανός Στρατηγός επισκέφτηκε και το Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων του IDF και μίλησαν για στενές σχέσεις και συνεργασία που γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Keywords
Τυχαία Θέματα