Επαφές Τσαβουσόγλου στα κατεχόμενα – Δίνει γραμμή στο Κυπριακό

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 10:00 το πρωί οι επαφές Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μέβλουτ Τσαβούσογλου, είδε πρώτα τον Μουσταφά Ακιντζί. Στη συνέχεια (10:35) θα παραστεί σε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη λεγόμενη «Προεδρία» παρουσία της ψευδοκυβέρνησης. Εκεί, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να δώσει και τη γραμμή της Άγκυρας σε ότι αφορά το Κυπριακό. Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής (8/9) όπου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι εφικτό να  συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο

Κραν Μοντάνα. Γιατί με εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πηγαίνοντας σε εκείνη την διάσκεψη, ήταν η τελευταία διαπραγμάτευση που κάναμε με αυτόν τον τρόπο. Είχα πει ότι εάν εδώ (στο Κραν Μοντάνα) υπάρξει αποτυχία, δεν θα κάνουμε ξανά τέτοιες διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια (13:00) ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον λεγόμενο «υπουργό  Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι και αργότερα (14:30) θα γίνει δεκτός από τον λεγόμενο «Πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ. Ο Τσαβούσογλου θα αναχωρήσει από την κατεχόμενη Κύπρο στις 18:15.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία «γενικού προξενείου» στην Αμμόχωστο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου να του απαντά μέσω ανάρτησης στο twitter.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επανέλαβε για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντανά του πρότεινε να προχωρήσουν σε λύση δυο κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα