Επαφές εκπροσώπου ΔΣΟ Π. Λεωνίδου με Πολωνούς αξιωματούχους

Ιδιαίτερα σημαντικές επαφές με πολιτικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους της Πολωνίας, πραγματοποιεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Πανίκος Λεωνίδου, αναφέρει δελτίο Τύπου της.

Ο κ. Λεωνίδου, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, που επισκέπτεται επισήμως την Βαρσοβία, ύστερα από πρόσκληση του πολωνικού Κοινοβουλίου, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολωνίας, Tomasz Grodzki,

τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής της Πολωνίας, Ryszard Terlecki, και τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας, Wojciech Polak.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είχαμε την τιμή να ταξιδέψουμε στην Πολωνία, μια χώρα με μακρά και λαμπρή ιστορία, σπουδαίο πολιτισμό και βαθιά χριστιανική πίστη, η οποία πλέον είναι εξέχον κράτος μέλος της Ε.Ε., και ο λαός της απολαμβάνει όλες τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε ο κύριος Λεωνίδου.

Απευθυνόμενος προς τους τρεις αξιωματούχους, σημείωσε ότι «δυστυχώς, η συναντήσεις πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, καθώς μαίνεται ακόμη ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή, προκαλώντας αδιανόητες απώλειες σε ανθρώπινες ψυχές, καταστροφές και προσφυγιά».

Ως Κύπριος, πρόσθεσε ο κ. Λεωνίδου, «που βίωσε μια άλλη εισβολή, την τουρκική το 1974, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την κατοχή σχεδόν της μισής μου πατρίδας, είναι κάτι που το αντιλαμβάνομαι με ξεχωριστή ένταση». Ευχόμαστε, συνέχισε, «αυτός ο πόλεμος να λήξει σύντομα, με την επιβολή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπιστικών ιδεωδών».

Ο κ. Λεωνίδου ανέπτυξε τις δράσεις της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και δώρισε στους τρεις αξιωματούχους τον Τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα