Επ. Μαλά: Η εγκατάλειψη ομοσπονδίας οδηγεί στη διχοτόμηση

Σε Ανακοίνωση Τύπου, το επιτελείο Σταύρου Μαλά αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε ότι η εγκατάλειψη της ομοσπονδίας οδηγεί στη διχοτόμηση.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συνεχίζει να κρύβεται και να μην απαντά στο κρίσιμο ερώτημα: Αποδέχεται τη θέση ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι η χειρότερη μορφή διχοτόμησης;

Οι πολίτες μπορούν

να καταλάβουν ότι τυχόν εγκατάλειψη της ομοσπονδίας και του συμφωνημένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να προωθήσει, χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό κόστος, την οριστικοποίηση της διχοτόμησης, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται. Η λεγόμενη «νέα στρατηγική», ισοδυναμεί με μια νέα περιπέτεια, όχι μόνο για το Κυπριακό, αλλά και για την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι κακοί χειρισμοί του Νίκου Αναστασιάδη είχαν ως αποτέλεσμα η Τουρκία, ενώ παραμένει αδιάλλακτη, να φύγει από το Κρανς Μοντανά αποενοχοποιημένη. Οι ιδέες του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, αν τυχόν εφαρμοστούν, θα ολοκληρώσουν οριστικά αυτό το επικίνδυνο σκηνικό.

Ο Σταύρος Μαλάς αποτελεί τη μόνη εναλλακτική πρόταση απέναντι στον επικίνδυνο πειραματισμό που εισηγείται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος από τη μια, και όλες τις παλινωδίες και αντιφάσεις του απερχόμενου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη από την άλλη. Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος που έχει συγκροτημένη πρόταση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά. Πρόταση που μπορεί να σπάσει την επικίνδυνη στασιμότητα και να ανοίξει τον δρόμο για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Πρόταση συνέπειας και αξιοπιστίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα