Επ. Λιλλήκα: Ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά το κράτος

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, αναφέρθηκε στον Ραδιομαραθώνιο, σημειώνοντας ότι ο εθελοντισμός πρέπει να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το κράτος.

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση:

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την καθιέρωση αυτού του θεσμού. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια θέλω να δώσω σε όλους τους εθελοντές παγκύπρια που αφιερώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να πετύχει αυτός ο θεσμός. Τα μεγάλα όμως συγχαρητήρια πάνε στον κυπριακό λαό, στους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στον ραδιομαραθώνιο, καθώς και σε άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αποδεικνύουν ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, η συνεισφορά προς τον συνάνθρωπο είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας μας.

Αποδεικνύουν ότι ο λαό μας έχει αστείρευτες πηγές ανθρωπιάς. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση που προκαλεί αύξηση του ανθρώπινου πόνου, να συνεχίσουμε όλοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε. Ο κυπριακός λαός θεωρώ ότι δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας όμως και το κράτος θα πρέπει με τις κρατικές δαπάνες και τις υπηρεσίες του να καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη. Και θα πρέπει ο εθελοντισμός να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το κράτος

Keywords