Κατεχόμενα: Το χρυσό διαζύγιο του "Πρωθυπουργού"

Προεκλογικό κλίμα επικρατεί στα κατεχόμενα και αντανακλάται στις πέντε τ/κ εφημερίδες, οι οποίες αναφέρονται επίσης και σε άλλα θέματα, όπως στις επιπτώσεις από το καυσαέριο των αυτοκινήτων λόγω κακής ποιότητας των καυσίμων και της εξάτμισης, αλλά και στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην «πρωθυπουργικού ζεύγους», το διαζύγιο του οποίου εκδικάζεται τώρα στα κατεχόμενα. Κοινή είδηση είναι ο θάνατος ενός γνωστού Τ/κ πολιτικού και αθλητικού παράγοντα στα κατεχόμενα, που πέθανε προχθές σε οδικό δυστύχημα, όταν το αυτοκίνητό του ξέφυγε της λωρίδας και

συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα τύπου βαν.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το πιο ακριβό διαζύγιο», αναφέρεται στην αίτηση διαζυγίου και τις αξιώσεις που προβάλλει σε κοινά περιουσιακά τους στοιχεία η εν διαστάσει σύζυγος του «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, Ντιλέκ, η οποία υποστηρίζει ότι έχει μερίδιο σε έπαυλη αξίας 900.000 στερλινών που αγόρασε ο Οζγκιουργκιούν στον Άγιο Επίκτητο και ακόμη ένα σπίτι αξίας 450.000 στερλινών στο Πέλλαπαϊς. Αλλού γράφει ότι ο Κουντρέτ Ακάι, συντονιστής στο «πρωθυπουργικό γραφείο» για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δήλωσε ότι η τ/κ κοινότητα απορρόφησε 34,8 εκ. ευρώ στο 2017. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης, Μεχμέτ Τσακιτζί, στην κηδεία ενός πρώην πολιτικού, μέλους του κόμματος, που σκοτώθηκε σε οδικό ατύχημα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πρέπει να μεταβούμε σε προεδρικό σύστημα», αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην προέδρου του τ/κ επιμελητηρίου και επιχειρηματία, Γκιουνάι Τσερκέζ, που υποστηρίζει ότι το εν λόγω πολιτειακό σύστημα είναι το καλύτερο για τη διοίκηση μιας "μικρής χώρας". Αλλού αναφέρεται στην κηδεία του Ταχσίν Μερτεκτσί, πρώην πολιτικού, «βουλευτή» και προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιάλοβας, ο οποίος σκοτώθηκε σε οδικό δυστύχημα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άτομα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κάτω από τη βάση η βαθμολογία της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση δεν είναι διαφορετική», αναφέρεται στο αποτέλεσμα έρευνας εταιρείας για την αξιολόγηση του υφιστάμενου «υπουργικού συμβουλίου» αλλά και της αντιπολίτευσης. Κανείς δεν πέρασε το 5 στη βαθμολογική κλίμακα με άριστα το 10. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Σερντάρ Ντενκτάς ότι «δεν έφαγε την τρίπλα» του εταίρου του στην «κυβέρνηση» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, στα πόδια του οποίου βρίσκεται πλέον η μπάλα για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας «πρόωρων εκλογών». Σε άλλο θέμα γράφει για το πικρό αντίο στον Μερτεκτσί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δηλητηριαζόμαστε», αναφέρεται στο καυσαέριο των αυτοκινήτων, τις δηλητηριώδεις – όπως γράφει – ουσίες που περιέχει και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των ανθρώπων. Αλλού αναφέρει ότι με ατυχήματα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της κυνηγετικής περιόδου, με δύο τραυματισμούς κυνηγών που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Ε/κ αγοράζουν από τον «βορρά» φάρμακα και μαλλί, και κυρίως από την εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία καθώς περνούν από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Θα είναι εντελώς διαφορετικές εκλογές», αναφέρεται σε συνέντευξη της διευθύντριας του κέντρου ερευνών για τους πρόσφυγες, την ταυτότητα και τα δικαιώματα, Μινέ Γιουτζέλ όσον αφορά το κλίμα που υπάρχει με βάση τις δικές τους έρευνες πριν από τις πρόωρες «εκλογές». Αλλού αναφέρεται στη συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου στη συνεργάτιδα της εφημερίδας, Εσρά Αϊγκίν, που προτάσσει την αναφορά ότι «δεν είναι ούτε μία στο εκατομμύριο η πιθανότητα επέμβασης και πάλι της Τουρκίας στη χώρα μέλος της ΕΕ, Κύπρο». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έρευνα για τον αριθμό των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γράφοντας ότι σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 3,3%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα