Επ’ αόριστον αποχή από on call οι κοινωνικοί λειτουργοί-«Χωρίς προειδοποίηση»

Σε επ' αόριστον αποχή από την υπηρεσία οn call, κατέρχονται από χθες το απόγευμα οι λειτουργοί του κλάδου Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Γραμματέας Κλαδικής Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΠΑΣΥΔΥ, Κωνσταντίνος Καμπουράκος, τόνισε ότι η αποχή θα τερματιστεί, μόνο με την επιστροφή του συνόλου των Λειτουργών που είναι αποσπασμένοι εκτός των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι 10 Λειτουργοί έχουν αποσπαστεί και είναι εκτός Υπηρεσίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών χρειάζονται επιπλέον 125 άτομα, ως εκ τούτου δεν

περισσεύει κανείς, ανέφερε ο κύριος Καμπουράκος.

Παράλληλα διευκρίνισε πως η υπηρεσία On Call, δεν επηρεάζει την καθημερινή λειτουργία των γραφείων.

Σε παρέμβασή του στο Τρίτο, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιάννης Νικολαϊδης, δήλωσε ότι η απόφαση για αποχή από την πολύ σημαντική υπηρεσία On Call, λήφθηκε «ελαφρά τη καρδία» και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Σημείωσε επίσης ότι οι λειτουργοί που έχουν αποσπαστεί είναι 5 και όχι, 10 όπως είχε αναφερθεί.

Παράλληλα υπέδειξε πως η υπηρεσία On Call είναι πολύ σημαντική αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ουσιαστικά, είναι οι πρώτες βοήθειες των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Για παράδειγμα, πρόσθεσε, εάν ένα παιδί υποστεί κακοποίηση, θα προσπαθήσει να ειδοποιήσει τις υπηρεσίες μέσω τηλεφώνου και εξαιτίας της αποχής, δεν θα βρίσκει κανέναν.

Ο κύριος Νικολαϊδης υπέδειξε πως είναι στη διαδικασία πλήρωσης, οι 20 κενές θέσεις που υπάρχουν στο οργανόγραμμα και κάλεσε τους λειτουργούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς το μέτρο αποχής από την υπηρεσία on call και να προχωρήσουν, εάν το επιθυμούν, σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας

Keywords
Τυχαία Θέματα