Εορτασμοί στα κατεχόμενα για επέτειο ίδρυσης Τουρκικής Δημοκρατίας

Η 99η επέτειος ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας εορτάστηκε χθες και στα κατεχόμενα με εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από την «πρεσβεία» και την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», οι εορτασμοί για την Ημέρα της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου, την 99η επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ξεκίνησαν με την ομιλία του «πρέσβη», Αλί Μουράτ Μπάστσερι στον παράνομο «Μπαϊράκ».

Για την επέτειο διοργανώθηκαν τελετές σε όλες τις κατεχόμενες πόλεις της Κύπρου.

Με αφορμή

την επέτειο ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δυο πολεμικά πλοία της Τουρκίας, το «TCG Meltem» και το «TCG Gelibolu» πραγματοποίησαν παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση και πομπή στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η «Κίπρις Ποστασί» μεταδίδει ακόμη την πληροφορία ότι στην Μόρφου, η τ/κ ηγεσία έδωσε «μετάλλια εθνικού αγώνα» σε 41 δικαιούχους. Πρόκειται για πρώην στελέχη της οργάνωσης «ΤΜΤ».

Το βράδυ του Σαββάτου, στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, οι εκπρόσωποι της τ/κ ηγεσίας και του κατοχικού στρατού παρευρέθηκαν σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην «πρεσβεία».

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση από Τ/κ αθλητή-Πανηγύρισε με σημαία ψευδοκράτους σε αγώνες στην Κρήτη

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους, ο κ. Μπάστσερι ανάφερε ότι «από το 1923, οι Τουρκοκύπριοι, των οποίων οι καρδιές χτυπούν μαζί με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και την Ανατολία, γιορτάζουν την 29η Οκτωβρίου γνωρίζοντας και νιώθοντας ότι είναι η εθνική τους γιορτή. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ο αδελφός σας και έχω βιώσει αυτό το συναίσθημα πολλές φορές σε αυτό το νησί».

Ο Τούρκος διπλωμάτης ισχυρίστηκε ακόμη «ο επόμενος αιώνας θα είναι τουρκικός αιώνας και ότι η Ανατολία και η 'τδβκ' θα βαδίσουν χέρι-χέρι προς ένα πολύ καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον σε αυτόν τον αιώνα.

Κατά τη δεξίωση, το μήνυμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ημέρα της Δημοκρατίας διαβάστηκε από υπάλληλο της «πρεσβείας». 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα