Εντυπωσιακό: Η χερσόνησος του Ακάμα από ψηλά (Drone)

Ξεχάστε τα χιόνια! Ο φίλος του SigmaLive, Μάνος Μανώλη, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα υπέροχο βίντεο, που απαθανατίζει τον Ακάμα και μας θυμίζει το καλοκαίρι.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο μυθολογικός ήρωας Ακάμας, γιος του Θησέα, ήρθε στην περιοχή μετά τον Τρωϊκό πόλεμο κι απ’ αυτόν πήρε την ονομασία της η χερσόνησος αυτή, μια από τις ελάχιστες άγριες περιοχές του νησιού και παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Η χερσόνησος

του Ακάμα είναι μια μοναδική περιοχή, τόσο από πλευράς γεωλογίας και φυσιογραφίας όσο και από πλευράς χλωρίδας και πανίδας.Όλοι σχεδόν οι γεωλογικοί σχηματισμοί της Κύπρου παρουσιάζονται εδώ, κοιλάδες, σπηλιές, νησάκια ή φαράγγια όπως εκείνο του Άβακα, συνθέτοντας έτσι ένα πραγματικό μωσαϊκό. Για το λόγο αυτό η χερσόνησος του Ακάμα διαθέτει μια μοναδική ποικιλία βιοτόπων και οικοσυστημάτων.Στη χερσόνησο του Ακάμα συναντώνται συνολικά περίπου 530 είδη ιθαγενών φυτών. Από αυτά 35 είναι ενδημικά, από ένα σύνολο 142 περίπου ενδημικών ειδών, υποειδών και ποικιλιών που συναντώνται σε όλη την Κύπρου. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι ενδημικά της περιοχής αποκλειστικά και μόνο. Τα είδη Alyssum akamasicum και Centaurea akamatis πήραν το όνομά τους από την ίδια την περιοχή, ενώ είδη όπως το Centaurea veneris, το Tulipa cypria, το Gladiolus triphyllus και πολλά άλλα συναντώνται αποκλειστικά ή κυρίως στην περιοχή του Ακάμα.

Με πληροφορίες από visitcyprus.com

Δείτε ακόμη: Τι είναι τα drone και πώς τα πετάμε-Συνέντευξη στον Μάνο Μανώλη

Keywords
Τυχαία Θέματα