Εντοπίστηκε ουσία που σταματά την εκφύλιση κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι βρήκαν την πρώτη ουσία, η οποία σταματά την προοδευτική εκφύλιση των ανώτερων κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου, η οποία συμβαίνει στην Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση ή τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα.

Η ουσία, ωστόσο, βρίσκεται υπό δοκιμή και θα χρειαστούν χρόνια, εωσότου αξιοποιηθεί κλινικά.

Η πειραματική ουσία λέγεται NU-9, δεν είναι τοξική και διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, εισδύοντας στα κύτταρα του εγκεφάλου.

Καταπολεμά δύο βασικούς παράγοντες που

προκαλούν τη νόσο των κινητικών νευρώνων: την αφύσικη αναδίπλωση των πρωτεϊνών και τη συγκόλληση των πρωτεϊνών μέσα στο κύτταρο του νευρώνα.

Μέχρι σήμερα πάντως, δεν υπήρχε κάποιο φάρμακο για τη νευροεκφυλιστική πάθηση.

Την ίδια ώρα, νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συμπτώματα του κορωνοϊού, όπως η κόπωση, η δύσπνοια, η απώλεια όσφρησης ή γεύσης και οι πόνοι στους μυς, μπορούν να επιμένουν για πολλούς μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.

Ακόμη και σε νέους που πέρασαν σχετικά ήπια τη νόσο.  Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις ασθενείς έχει συμπτώματα ακόμη και μετά από εννέα μήνες, όπως δείχνει η έρευνα, η οποία, παρά το μικρό δείγμα της (177 ασθενείς), είναι μία από αυτές με το μεγαλύτερο βάθος χρόνου σε ασθενείς Covid-19.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

ΗΒ: Καταγράφηκαν τα λιγότερα ημερήσια κρούσματα από τις αρχές Οκτωβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα