Εντοπίστηκε η συσκευή εγγραφής φωνής του μοιραίου EgyptAir

Εντοπίστηκε η συσκευή εγγραφής φωνής του αεροσκάφους της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, σκάφος με υποβρύχιο ρομπότ, εντόπισε την εν λόγω συσκευή, όταν διεξήγαγε έρευνα στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου.

H συσκευή εγγραφής φωνής που περιέχει τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους,

βρέθηκε διαλυμένος σε κομμάτια σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Όμως οι ερευνητές κατάφεραν ν'ανακτήσουν το τμήμα που εμπεριέχει τη μνήμη της συσκευής, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του καταγραφέα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση..

Νωρίτερα, μάλιστα, εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ιδιωτικό σκάφος, John Lethridge, το οποίο που συμμετείχε στις έρευνες. Το σκάφος, όπως ανακοινώθηκε από τις αιγυπτιακές Αρχές, έστειλε στο Κάιρο τις πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια και επρόκειτο να στείλει λεπτομερή χάρτη με την τοποθεσία όλων των κομματιών.Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ποια τμήματα του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί.

Υπενθυμίζεται πως, η πτήση MS804 της EgyptAir είχε απογειωθεί από το Παρίσι για το Κάιρο,στις 19Μαΐου, και κατέπεσε στη Μεσόγειο τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από τον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα