Εκδήλωση: Ο ρόλος Εισαγγελέα και Ελεγκτή στο Κυπριακό

Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Ελεγκτής θα αναλύσουν ο καθένας στο δικό του τομέα, το ρόλο των δύο Θεσμών, στην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην αποκατάσταση, ανάπτυξη και διατήρηση των αξιών, αρχών και χρηστής Διοίκησης, όπως αυτή υπαγορεύεται από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τη σημαντική αυτή εκδήλωση διοργανώνει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16.6.2016 και ώρα 8 μ.μ, στο Οίκημα του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια στο Στρόβολο.

Συντονιστής στην

Εκδήλωση ο Δικηγόρος κ. Χρήστος Κληρίδης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε από διαπιστώσεις του σωματείου ότι:

Για να υπάρξουν προϋποθέσεις επιτυχούς έκβασης ενός τέτοιου αγώνα πρέπει, αρχές και αξίες να διέπουν την καθημερινή ζωή.Οι θεσμοί του Κράτους πρέπει να λειτουργούν ως προστάτες των αρχών και αξιών και της Κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.Όταν υπόβαθρο του αγώνα είναι μια σαθρή λειτουργικά Κοινωνία, το δίκαιο του αγώνα μας χάνει τη δυναμική του και τη δυνατότητα διεκδίκησης του.Η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει δύο υπέρτατους θεσμούς, αυτούς του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίοι αποτελούν και την ασπίδα της Συνταγματικής τάξης.Οι δύο αυτοί θεσμοί υπηρετούνται αυτήν ειδικά την περίοδο από δύο στελέχη της κοινωνίας μας, τα οποία έχει φανεί να έχουν τη διάθεση να κάμουν τη διαφορά και να συμβάλουν στην κάθαρση της Κοινωνίας από τη διαφθορά.

Η κάθαρση της κοινωνίας και η αποκατάσταση των αξιών συμβάλλουν στην ενίσχυση και διαφύλαξη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βασικής προϋπόθεσης και για καλύτερη διαχείριση του κυπριακού προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα