Έντονο ενδιαφέρον Μαρωνιτών για επανεγκατάσταση σε κατεχόμενα

Δεκάδες αιτήσεις Μαρωνιτών για επανεγκατάσταση σε Κορμακίτη και Καρπάσια βρίσκονται ενώπιον του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, καθώς συνεχίζεται η ροή προς τα κατεχόμενα χωριά όπου διαβιούν εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον,τόσο από μεμονωμένα άτομα, όσο και από οικογένειες που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επανεγκατάστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για τα δύο Μαρωνίτικα χωριά, τον Κορμακίτη και τα Καρπάσια, όμως ενδιαφέρον υπάρχει

και για το Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα.
Τα επιδόματα για τους δικαιούχους κυμαίνονται από 350 έως 500 ευρώ κατά μέσο όρο, αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης.

Το σχέδιο επανεγκατάστασης λειτουργεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην βάση κριτηρίων σε Κορμακίτη, Καρπάσια, Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα.

Οι εγκλωβισμένοι στα δύο Μαρωνίτικα χωριά υπολογίζονται σε 150 άτομα, ενώ έχουν προστεθεί ήδη άλλοι 150 επανεγκατασταθέντες. Σε ό,τι αφορά την επιστροφή στα άλλα δύο Μαρωνίτικα χωριά, τον Ασώματο και την Αγία Μαρίνα, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κατοχικού στρατού, δεν έχει τεθεί, όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, κάτι επίσημα από τα κοινοτικά συμβούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα