Συνάντηση Τσαβούσογλου – Πομπέο με «άρωμα» Κύπρου

Με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει ενώπιον του Μάικ Πομπέο τρία ζητήματα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδει ο Δημήτρης Φιλιππίδης, λοιπόν, η συνάντηση θα έχει «κυπριακό άρωμα», αφού επί τάπητος θα τεθούν και πιέσεις εκ Τουρκίας για την EXXON

– MOBIL και την γεώτρηση που πραγματοποιεί. Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η κίνηση αυτή των ΗΠΑ «αντιβαίνει» στις σχέσεις ειρήνης μεταξύ των δυο χωρών.

Στη συνάντηση των δυο ανδρών θα τεθεί επίσης και το ζήτημα του Γκιουλέν, αφού αναμένεται να συζητηθούν νέα στοιχεία. Στην ατζέντα της συνάντησης είναι και οι Κούρδοι της Συρίας.

Από πλευράς ΗΠΑ, ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να ζητήσει ακύρωση της συμφωνίας για τους S400. Στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα των σχέσεων Ρωσίας – Ιράν και το «περίεργο» παιχνίδι Ερντογάν με Πούτιν. Το θέμα των ημερών εξάλλου δεν θα λείψει από την συζήτηση, και αυτό είναι η δολοφονία Κασόγκι και η «άρνηση» Τραμπ για συνέχιση των ερευνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα