Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπου του Γενικού Ελεγκτή

Πολιτικούς κλυδωνισμούς, αλλά και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Τη συμπαράσταση των κομμάτων του κέντρου βρήκε σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής.

Το ΔΗΚΟ υπεραμύνθηκε εκ νέου των θέσεων του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εκτοξεύοντας τα πυρά του κατά του Προεδρικού και της Πινδάρου.

"Τόσο η φιλοσοφία της όσο και η χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί να προωθηθεί, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς που πραγματικά εξυπηρετεί αυτή η ιδέα. Μια ιδέα που έχει όπως φαίνεται

τις ευλογίες και της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, η οποία έχει «αλλεργία» στον έλεγχο και τη διαφάνεια και επιχειρεί να «απονευρώσει» την Ελεγκτική Υπηρεσία", ανέφερε ο Παύλος Μυλωνάς

Το ΔΗΚΟ σε σημερινή του ανακοίνωση, εκφράζει τη διαφωνία του απέναντι στην οποιαδήποτε προσπάθεια αντικατάστασης του Γενικού Ελεγκτή με μια μορφή Ελεγκτικής Επιτροπής.

Καθημερινά Διαπιστευτήρια 

Αντί όμως στο ΔΗΚΟ να βάλλουν κατά του ΑΚΕΛ και του Άντρου Κυπριανού εφόσον δική του ήταν η πρόταση, δεν βρίσκουν τίποτα να του πουν και αντιθέτως κατηγορούν τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Δεν έχουν τέλος τα καθημερινά διαπιστευτήρια του ΔΗΚΟ προς την Εζεκία Παπαϊωάννου», αναφέρει με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Οι θεσμοί δεν μπορεί να είναι αλά καρτ, υποδεικνύει η ΕΔΕΚ

«Η λύση δεν είναι η θεσμική μεταρρύθμιση αλλά η ενίσχυση των θεσμών και η πλήρης κατοχύρωση της ανεξαρτησίας τους», ανέφερε η Εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου.

Τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή, το Σύνταγμα και τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία δεν επιδέχονται οποιασδήποτε αλλαγής, στηρίζει σθεναρά η Αλληλεγγύη, με τη Συμμαχία Πολιτών να εκφράζει ετοιμότητα για συζήτηση προτάσεων, οι οποίες θα εκσυγχρονίζουν τους θεσμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία τους αλλά και τη διαφάνεια.

Στήριξη 

«Η «καρατόμηση» του Γενικού Ελεγκτή στοχεύει στην φθορά της Δημοκρατίας, και στην απολυταρχική νομή της εξουσίας από τα δύο μεγάλα κόμματα», επεσήμανε η Αλληλεγγύη.

Ετοιμότητα 

«Δηλώνουμε έτοιμοι για ειλικρινές και δομημένο διάλογο μ’ άλλες πολιτικές δυνάμεις και με την Κυβέρνηση. Αρκεί ο στόχος να είναι κοινός και να είναι η εξυπηρέτηση των θεσμών της πολιτείας και της κοινωνίας, και όχι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», τόνισε η Συμμαχία Πολιτών.

 Η κοινωνία απορρίπτει την διαφαινόμενη συνεννόηση μεταξύ ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ κατά του Γενικού Ελεγκτή, λέγει το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο καλεί το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει ότι δεν προσωποποιεί την πρόταση για το Ελεγκτικό Συμβούλιο κι ότι δεν σημαίνει την απομάκρυνση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και χαρακτηρίζει ύποπτη τη στάση του ΔΗΣΥ και του Προεδρικού.

Διαβάστε ακόμη: 

ΓΓ ΑΚΕΛ-ΓΕ: Τα «παιχνίδια υπόσκαψης» και το «ξεδόντιασμα» Μιχαηλίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα