Εργαζόμενος σε εταιρεία στη Λεμεσό μετέδωσε τον ιό σε συναδέλφους του

Ανησυχία προκάλεσε στις αρμόδιες αρχές πρόσωπο που εργάζεται σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Λεμεσό, ο οποίος εντοπίστηκε θετικός τον ιό και στη συνέχεια τον μετέδωσε σε άλλους τρεις εργαζόμενους της εταιρείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, πρόκειται για πρόσωπο που έφθασε στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να εργαστεί στη συγκεκριμένη

εταιρεία, προσκομίζοντας την ειδική άδεια από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας όπως προνοεί το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Πέραν τούτου το διάταγμα για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες προνοεί και υποχρεωτική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το άτομο η οποία ωστόσο ήταν αρνητική. Στη συνέχεια ωστόσο ο εργαζόμενος εμφάνισε συμπτώματα και σε δεύτερη εξέταση την οποία ανέλαβε η εταιρεία του, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Προχωρώντας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για ιχνηλάτιση των στενών του επαφών, εντοπίστηκε θετικός και ο συγκάτοικός του ο οποίος επίσης εργάζεται στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Με δικά της έξοδα η εταιρεία προχώρησε σε διαγνωστικές εξετάσεις σ΄όλο το προσωπικό της, με άλλα δύο άτομα να εντοπίζονται θετικά.

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας θεωρούν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ανησυχητική και θεωρείται διαχειρίσιμη.

Διαβάστε επίσης:

Νέα ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ - Συστάσεις προς Κύπριους πολίτεςΈνα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο – Έφτασε από ΗΠΑ μέσω ΓερμανίαςΑυτό είναι το αναθεωρημένο Πρωτόκολλο λειτουργίας κολυμβητηρίων
 
Keywords
Τυχαία Θέματα