Ένταξη στην ΚΟΠ ή αναστολή πρωταθλημάτων

Τον Νοέμβριο του 2013 στην Ζυρίχη και ενώπιον του προέδρου της ΦΙΦΑ κ. Μπλάτερ, η ΚΟΠ ως η μοναδική αναγνωρισμένη Ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ υπέγραψε με την τουρκοκυπριακή ποδοσφαιρική αρχή μια προσωρινή ρύθμιση για το ποδόσφαιρο στη Μεγαλόνησο, η οποία έχει ως στόχο να διευκολυνθεί η πρόοδος του ποδοσφαίρου στο νησί, έπειτα από περισσότερες από πέντε δεκαετίες διαχωρισμού υπό τον όρο ότι η ΚΟΠ

θα είναι η μοναδική αναγνωρισμένη ομοσπονδία.

Από τότε έγιναν συναντήσεις και συζητήσεις. Ωστόσο φαίνεται ότι τα πλείστα Τ/κ ποδοσφαιρικά σωματεία επιθυμούν την ένταξη τους στην ΚΟΠ θέτοντας τελεσίγραφο στην λεγόμενη Τ/κ ποδοσφαιρική ομοσπονδία.Σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των Τ/κ σωματείων με την συμμετοχή 31 σωματείων. Διεξήχθη ψηφοφορία για το κατά πόσο θα πρέπει να ενταχθούν στην ΚΟΠ. Τα 28 σωματεία ψήφισαν ναι και τρία σωματεία απείχαν.

Μάλιστα τα 28 σωματεία έθεσαν προθεσμία 45 ημερών στον λεγόμενο πρόεδρο της Τ/κ ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου για να υπολοιποιήσει το αίτημα. Σε διαφορετική περίπτωση το ενδεχόμενο να μην συμμετέχουν στα πρωταθλήματα είναι εφικτό. Θετικός ήταν και ο Χασάν Σέρτογλου ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τ/κ τύπο εντός των χρονικών περιθωρίων που έχουν τεθεί θα καταθέσει αίτημα ένταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα