Εντατικοποιούν τις επαφές τους Αναστασιάδης-Ακιντζί

Νέα συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο να εντατικοποιηθεί ο ρυθμός των συνομιλιών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 10 στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ `Εϊντε, στην τελευταία τους συνάντηση

στις 12 Οκτωβρίου, οι ηγέτες αποφάσισαν όπως συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με πιο εντατικό ρυθμό.

Ανέφερε επίσης ότι οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη σοβαρή δουλειά ενώπιον τους και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν σημαντικά το ρυθμό των διαπραγματεύσεων μετά την επόμενη συνάντησή τους την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Επαφές Ναμί στην Τουρκία

Στο μεταξύ όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί συνοδευόμενος από μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας των Τ/κ, πραγματοποιεί επαφές στην τουρκία.

Σε δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ, ο εκπρόσωπος της “προεδρίας” Μπαρίς Μπουρτσού είπε ότι ο κ. Ναμί συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και άλλους Τούρκους τεχνοκράτες, τους οποίους ενημέρωσε για τις τεχνικές πτυχές των συνομιλιών. Ο Σινιρλίογλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των συνομιλιών και επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας για μια διαρκή και δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει να “πάει χαμένη” η τελευταία ευκαιρία και υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά έχει “χαραμίσει μερικές ευκαιρίες στο παρελθόν και πρέπει να αποφασίσει τι πρέπει να κάνουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα