Εντατικοποίηση των προσπαθειών για λύση στο Κυπριακό

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξεύρεση βιώσιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό εντός του 2016, ανακοίνωσαν σε Κοινή τους Δήλωση, Νίκός Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί.

Η κοινή αυτή δήλωσε έγινε με την αφορμή της πρώτης επετείου των μεταξύ τους συνομιλιών, που άρχισαν στις 15 Μαΐου 2015.

Σημείωσαν πως αυτός ο χρόνος που πέρασε ήταν «ένας χρόνος εντατικών διαπραγματεύσεων και εμείς, ως οι δυο ηγέτες, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την ουσιώδη πρόοδο

που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα".

"Παρόλο που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και διαφορές, είμαστε αποφασισμένοι να επιδείξουμε την απαραίτητη θέληση και το απαραίτητο κουράγιο για να υπερπηδήσουμε τα εναπομείναντα εκκρεμούντα θέματα", τονίζουν.

Στη διαδικασία την οποία ακολουθούν οι δυο ηγέτες, τόνισαν ότι "ενώ λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες της δικής μας κοινότητας, έχουμε επίσης κάνει ό,τι μπορούμε για να δείξουμε σεβασμό στα δικαιώματα της άλλης. Ο κοινός μας στόχος είναι μια λύση από την οποία να κερδίσουν και οι δυο πλευρές».

"Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την κοινή μας πεποίθηση ότι μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση δεν θα φέρει μόνο ειρήνη και ευημερία στην Κύπρο, αλλά επίσης θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και θα συμβάλει στη σταθερότητα και στη συνεργασία στην περιοχή", αναφέρουν οι δυο ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα