Η Ουκρανία ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2016

Την νίκη στον μεγάλο τελικό του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, κατέκτησε η Ουκρανία με 534 βαθμούς.

Φέτος, ο τρόπος της ψηφοφορίας για την μετάδοση των αποτελεσμάτων άλλαξε: Το 50% των ψήφων δόθηκε από τις κριτικές επιτροπές των χωρών και το υπόλοιπο ποσοστό από το televoting και το κοινό.

Η Αυστραλία, που προπορευόταν καθ'όλη τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, στην τελική ευθεία, κατέκτησε την 2η θέση με 511 βαθμούς, ενώ το τηλεοπτικό κοινό έδωσε την πρωτιά στην Ουκρανία.

Αναλυτικά

η πρώτη πεντάδα

Ουκρανία 534

Αυστραλία 511

Ρωσία 491

Βουλγαρία 307

Σουηδία 261

To νικητήριο τραγούδι που συγκίνησε την Ευρώπη

Με ένα ιδιαίτερο κομμάτι εμφανίστηκε, η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Ουκρανία, στην σκηνή της Eurovision. Ντυμένη στα μπλε, βγήκε στη σκηνή και άρχισε να ερμηνεύει, μαγνητίζοντας τα πλήθη με την μαγευτική της φωνή.Ιδιαίτερα όμως, οι στίχοι της, «άγγιξαν» την καρδιά των συμπατριωτών της.

Σημειώνεται πως το τραγούδι της, που φέρει την ονομασία «1944», έχει γραφτεί από την ίδια. Το κομμάτι, αναφέρεται στα γεγονότα της εποχής και στην επαναπροσάρτηση της Ρωσίας το 2014 ενώ η ίδια η τραγουδίστρια έχει να επισκεφθεί την οικογένειά της, στη Ρωσία από το 2014, λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται στη χώρα.

Υπενθυμίζεται, πως η ερμηνεύτρια το 2011, έκανε την πρώτη απόπειρα να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision και μάλιστα το τραγούδι της, ήταν ανάμεσα στα φαβορί. Εξαιτίας όμως κάποιου σκανδάλου λανθασμένης καταμέτρησης ψήφων, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επαναλάμβαναν τον τελικό επιλογής τραγουδιού, σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η τραγουδίστρια, αποχώρησε από τη διαδικασία υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα, ήταν στημένο.

O Justin Timberlake στην Eurovision

Με μια εκρηκτική εμφάνιση, ξεσήκωσε το κοινό, ο Αμερικανός Superstar Justin Timberlake, o oποίος ερμήνευσε το καινούργιο του single με τίτλο «Can’t stop the feeling».

«Ξέρω πως είναι να τραγουδάς ένα κομμάτι πρώτη φορά, ξέρω πως έχετε άγχος και στρες και μπράβο σας που εκπροσωπείται τις χώρες σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Timberlake.

Keywords
Τυχαία Θέματα