Ένταση κατά του Ναφτάλι Μπένετ σε επίσημη εκδήλωση της «Ημέρας των Πεσόντων»

Ασυνήθιστη ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια καθιερωμένης επιμνημόσυνης εκδήλωσης προς τιμήν των ισραηλινών πολιτών που έπεσαν θύματα ένοπλων αραβικών επιθέσεων, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια της "Ημέρας Μνήμης" για τους ισραηλινούς πεσόντες στρατιώτες και πολίτες.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν να λάβει το λόγο ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ορισμένοι παρευρισκόμενοι συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να καταφέρονται με μεγάλη ένταση εναντίον του, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «ντροπή σου» και «φύγε από εδώ». Οι φραστικοί

προπηλακισμοί συνεχίστηκαν πάνω από ένα τρίλεπτο, ενώ ο Πρωθυπουργός Μπένετ είχε ήδη ανέβει στο βήμα και παρακολουθούσε άφωνος τα τεκταινόμενα. Αφού η αστυνομία απομάκρυνε με ηρεμία κάποιους από τους φωνασκούντες παρευρισκόμενους, και όταν επικράτησε ηρεμία, ο Ναφτάλι Μπένετ σχολίασε από το βήμα όσα συνέβησαν λέγοντας ότι «οι πενθούσες οικογένειες είναι ιερές και έχουν δικαίωμα και να φωνάζουν και να πονούν». 

Νωρίτερα σήμερα, ο Ναφτάλι Μπένετ βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με αντίστοιχο επεισόδιο, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής προς τιμήν των πεσόντων ισραηλινών στρατιωτών. Στο κοινό παρευρίσκονταν οι συγγενείς των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Ενώ ο Πρωθυπουργός εκφωνούσε την ομιλία του, μητέρα που έχασε την κόρη της σήκωσε πλακάτ με τη φράση «όποιος συνεργάζεται με τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας είναι ανεπιθύμητος εδώ σήμερα», επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινοβουλευτική στήριξη που παρέχει στην παρούσα κυβέρνηση το αραβικό ισλαμιστικό κόμμα Ράαμ - ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τον δημόσιο λόγο.

Από την χθεσινή δύση του ηλίου μέχρι απόψε το σούρουπο, το Ισραήλ τιμά την μνήμη των στρατιωτών και των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πολυετή και συνεχόμενη αραβοϊσραηλινή διένεξη. Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας των Πεσόντων» πραγματοποιούνται επιμνημόσυνες τελετές και δεήσεις σε δημόσιους χώρους και σε όλα τα νεκροταφεία της χώρας. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το Όρος Χερτσλ στην Ιερουσαλήμ, όπου και σημειώθηκαν τα σημερινά επεισόδια έντασης, τα οποία κατά κοινή ομολογία θεωρούνται πρωτοφανή για τα δεδομένα. Από το σούρουπο απόψε και όλη την αυριανή ημέρα γιορτάζεται η 74η επέτειος της ανακήρυξης της ισραηλινής ανεξαρτησίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα