Εντάσεις στο «Spitfire»:Οδηγίες για επάνδρωση φυλακίου ΕΦ&ενίσχυση παρουσίας

Με επάνδρωση φυλακίου της Εθνικής Φρουράς ήταν έτοιμη να απαντήσει η Λευκωσία, στην ένταση που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του τουρκικού κατοχικού στρατού και εργατών του Δήμου Λευκωσίας στο σημείο του ιστορικού καφενείου «Spitfire» που βρίσκεται εντός της Νεκρής Ζώνης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SigmaLive, υπήρχαν οδηγίες σε περίπτωση που δεν αποχωρούσαν οι τουρκικές δυνάμεις, άμεσα να επανδρωθεί φυλάκιο, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε η Ειρηνευτική Δύναμη.

Μάλιστα, εκτός από την επάνδρωση

φυλακίου θα ενισχυόταν η παρουσία της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η Κυβέρνηση μετέφερε τα περιστατικά εντάσεων στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, όπου της έγιναν παραστάσεις, όπως παραστάσεις έγιναν και σε ανώτερο επίπεδο.

Πάντως, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ειρηνευτική δύναμη συνεχίζει ενεργώς να περιπολεί στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από το καφενείο «Spitfire» και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του εδάφους.

Είπε επίσης πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ «βρίσκεται σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους και στις δυο πλευρές και στο υψηλότερο επίπεδο για να υπάρξει μια ειρηνική διευθέτηση και να αποφευχθούν οι εντάσεις».

Σημειώνεται πωςη η τ/κ εφημερίδα  Kıbrıs (07.02.20) έγραψε τη δική της εκδοχή για τα περιστατικά και πως σύμφωνα με δημοσίευμα του παράνομου Bayrak οι Ελληνοκύπριοι παραβίασαν τα «σύνορα της ΤΔΒΚ» στην περιοχή της Πύλης Κερύνειας, κοντά στο πάρκο που οι Τούρκοι ονομάζουν Yiğitler Burcu Parkı στην Λευκωσία, επεμβαίνοντας σε κτίριο που είναι γνωστό ως “Spitfire”.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα