Έτοιμο έως το τέλος του 2020 το X-Plane της NASA που θα αλλάξει τα δεδομένα των πτήσεων (Photo | Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η NASA στοχεύει να αναπτύξει ένα εξαιρετικά «αθόρυβο» αεροσκάφος που θα μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα ακόμα από την ταχύτητα του ήχου σε όλη τη Γη.

Η εταιρεία, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του αεροσκάφους, τόνισε: «Κινούνται πολύ γρήγορα στο εργοστάσιο όσον αφορά την κατασκευή και την παραγωγή. Μετά τη συναρμολόγηση του αεροσκάφους και την τελική επιθεώρηση του, θα το υποβάλουμε σε δοκιμές και θα ελέξουμε τα επιμέρους εγκατεστημένα

συστήματα σε αυτό, θα κάνουμε μερικές δοκιμές και στα υποσυστήματα και στη συνέχεια θα το πετάξουμε σε όλη τη Γη».

Ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ σίγουροι. Όλα τα είδη μοντελοποίησης προσομοιώσεων και προβλέψεων ευθυγραμμίζονται κι έτσι πιστεύουμε ότι με βάση αυτά τα μοντέλα και τις προσομοιώσεις που έχουμε τρέξει, θα επιτύχει τον ζητούμενο χαμηλό θόρυβο μόλις φτάσει σε υπερηχητικές ταχύτητες».

Η πρώτη φάση του σχεδίου αφορά στην κατασκευή του αεροσκάφους και η δεύτερη στις δοκιμές, στις πιστοποιήσεις και στην ηχητική επαλήθευση.

Η NASA, σε σχετική ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι στην τρίτη φάση θα πραγματοποιηθούν δημόσιες δοκιμές, η οποίες θα παρακολουθούν την ανθρώπινη αντίδραση σε χαμηλούς ήχους, που προκαλούνται από το σκάφος όταν αυτό πετάει υπερηχητικά.

 

πειραματικόX-PlaneNASAHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα