Υπόθεση MDMA σε «φουκούδες»: Στο κελί ο 30χρονος, ένταλμα σύλληψης για 57χρονο

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για 57χρονο υπόδικο στις κεντρικές φυλάκες, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην πρωτοφανή υπόθεση των 654 κιλών MDMA που εντοπίστηκαν σε  κυπριακές «φουκούδες», με προορισμό το Σίδνευ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, σε σχέση με τον εντοπισμό 85 κιλών ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στον Ύψωνα της Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής, χειροπέδες σε 30χρονο επιχειρηματία από την Λεμεσό φόρεσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόκειται

για τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη της εταιρείας εισαγωγών – εξαγωγών, μέσω της οποίας μεταφέρθηκαν οι φουκούδες στην Αυστραλία.

Η εταιρεία έχει ως έδρα τη Λεμεσό. Εναντίον του 30χρονου φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία ότι ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο και στη συνέχεια την εξαγωγή τους στην Αυστραλία.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το Σάββατο (21/12) στις 09:30 το πρωί, όπου διατάχθηκε η οκταήμερη κράτησή του. 

Οι έρευνες των κυπριακών αρχών σε συνεργασία με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, συνεχίζονται εντατικά, ενώ ο ύποπτος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, ένας Αυστραλός 30 ετών από την Coomera του Queensland και ένας Καναδός οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα,η ΥΚΑΝ κατόπιν πληροφοριών διαπίστωσε ότι  στην Κύπρο βρισκόταν κοντέινερ φορτωμένο με ναρκωτικά.

Η ΥΚΑΝ ενημέρωσε πριν περίπου έξι μήνες την αστυνομία της Αυστραλίας ότι κοντέινερ που ξεκινά από Κύπρο και φτάνει στο Σίδνεϊ είναι ύποπτο για φορτίο με ναρκωτικά.

Να σημειωθεί ότι το φορτίο θανάτου πριν φτάσει στο Σίδνεϊ, έκανε σταθμό στη Σιγκαπούρη. Στην Αυστραλία έφτασε στις 17/7.

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας την περασμένη Τρίτη (17/12) στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης είχε δηλώσει ότι οι Αρχές βρίσκονταν κοντά στον εγκέφαλο αλλά και τον μεσολαβητή της πρωτοφανούς υπόθεσης .

Keywords
Τυχαία Θέματα