Ενώπιον δικαστηρίου πρώην εισαγγελέας για δοσοληψίες

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται η πρώην εισαγγελέας της Δημοκρατίας Στέλλα Μαρία Ιωαννίδου, μετά από αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της και αφορά σε πράξεις αγοραπωλησίας γης που έγιναν το 2008.

Η κα Ιωαννίδου, η οποία αφυπηρέτησε πριν από δύο χρόνια αλλά κρατά ενεργή τη σχέση της με την Κυβέρνηση ως ιδιώτης, βρέθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου μετά από αστική αγωγή ιδιωτών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», η πρώην εισαγγελέας κατηγορείται ότι παρέλαβε και εξαργύρωσε επιταγή για ποσό

170.000 ευρώ, το οποίο ήταν μεγαλύτερο του τιμήματος έναντι του οποίου είχε δηλωθεί ότι πωλήθηκε κτήμα στο Νέο Χωριό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κα Ιωαννίδου αρνήθηκε να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις για το συγκεκριμένο ποσό, ενώ απέφυγε να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό αναφορικά με ισχυρισμό της ίδιας, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της, ότι το συγκεκριμένο ποσό της δόθηκε.

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε πριν από έξι χρόνια και αφορά την περίοδο κατά την οποία η κα Ιωαννίδου ήταν ακόμα εν ενεργεία εισαγγελέας, οι ενάγοντες διεκδικούν ποσό 2,5 εκ. Οι ισχυρισμοί των εναγόντων έχουν να κάνουν με το ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν εκπληρώθηκαν οι όροι του συμβολαίου, ενώ ακούστηκαν αναφορές για εμπλοκή της σε διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτων.

Η κα Ιωαννίδου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απάντησε στους ισχυρισμούς της κατά τη διαδικασία της αντεξέτασης, ενώ αναμένεται συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα