«Ενοίκιο έναντι Δόσης»: Στην Ολομέλεια η αναστολή πλειστηριασμού για αιτητές

Έκτακτη άτυπη συνεδρία πραγματοποίησε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσει πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, σχετικά με δικαίωμα αναστολής της διαδικασίας πλειστηριασμού ακινήτου, σε περίπτωση που ο ιδιώτης έχει υποβάλει αίτηση στο σχέδιο «Ενοίκιο αντί δόσης». Σύμφωνα με τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών Σταύρο Παπαδούρη πρόθεση των Βουλευτών είναι να τεθεί η εν λόγω πρόταση προς ψήφιση στην

Ολομέλεια της Πέμπτης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδούρης, ανέφερε ότι έχει καταθέσει τροπολογία η οποία προνοεί ότι η αναστολή του πλειστηριασμού δεν μπορεί να συνδυαστεί μόνο με την αίτηση κάποιου αλλά ταυτόχρονα και με την ένσταση οποιουδήποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Έθεσε το ερώτημα, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούν πως εννοείται ότι αιτητής που έχει υποβάλει ένσταση δεν θα βρεθεί ενώπιον διαδικασίας πλειστηριασμού, ποιο είναι το πρόβλημα να μην μπει ρητά στην πρόταση νόμου. Ανέφερε επίσης ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση της πρότασης νόμου στην Ολομέλεια της Πέμπτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα