ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Καρέ-καρέ καταγράφεται σε βίντεο η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν σε βάρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, σε άσχημη κατάσταση. 

Διαβάστε επίσης: Στη ΜΕΘ του Μακαρείου τρία παιδιά που εντοπίστηκαν λιπόθυμα σε βάρκα

Σημειώνεται ότι τρία παιδιά είναι ληθαργικά και αφυδατωμένα, παρουσιάζουν ασιτία, υποθερμία και ηλεκτρολυτικές διαταραχές, ενώ εξετάζεται κατά πόσο έχουν καταπιεί και θαλασσινό νερό.

Δύο ακόμη παιδιά νοσηλεύονται στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου,

εκτός κινδύνου. Ένα παιδί που νοσηλευόταν στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας πήρε εξιτήριο και αναμένεται να εξεταστεί αύριο από ειδικό γιατρό στο Μακάρειο Νοσοκομείο, λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Σε ό,τι αφορά στους ενήλικες, τέσσερις είχαν μεταφερθεί στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου αξιολογήθηκε η κατάσταση της υγείας τους. Οι δύο απολύθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο κρατήθηκαν για νοσηλεία, λόγω καταγμάτων που φέρουν.

Οι υπόλοιποι μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο, αφού έτυχαν εξέτασης, δεν κρίθηκε ότι έχρηζαν νοσηλείας και προχώρησαν οι διαδικασίες για μεταφορά τους στο Κέντρο Πρώτης Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα