Ένοχος ο δικηγόρος της Ε.Ηροδότου σε δυο κατηγορίες

Ένοχος σε κατηγορίες που αφορούν επηρεασμό δικαστικής διαδικασίας και πρόσκληση μάρτυρα σε ψευδορκία κρίθηκε ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έκρινε ως ένοχο τον δικηγόρο ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την Ηροδότου στο Δικαστήριο αναφορικά με την υπόθεση πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον Αιμίλιο Ιωάννου, 17 ετών.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2007 και σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα οποία καταγράφει σε σημερινό δημοσίευμα ο Πολίτης, ενώπιον Δικαστηρίου τότε είχε καταθέσει ψευδομάρτυρας, ο οποίος προηγουμένως είχε συνεννοηθεί

με τον δικηγόρο και τους γονείς της Ηροδότου.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επηρεαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου και να κριθεί ένοχη η νεαρή μόνο για την εγκατάλειψη σκηνής και όχι για την πρόκληση του θανατηφόρου. Να σημειωθεί ότι είχε ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, όπου κρίθηκε εσφαλμένη η απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου και διατάχθηκε η επανεκδίκαση.

Η Ηροδότου συνελήφθη το 2017 και τον περασμένο Οκτώβριο καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση. Τρία χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκε στον πατέρα της και 18 μήνες στη μητέρα της.

Εξάλλου, στις 5 Ιουλίου είναι ορισμένη ακρόαση για μετριασμό της ποινής του δικηγόρου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα