Τ/κ Τύπος:Πρωτοσέλιδο το δείπνο Οζερσάι-ΠτΔ-"Το μαχαίρωμα Βρούτου"

Το κοινωνικό δείπνο Αναστασιάδη – Οζερσάι και η αντίδραση του Μουσταφά Ακιντζί, η κάθοδος του Γιαβούζ στην Κύπρο και η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για τα Βαρώσια, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το μαχαίρωμα του Βρούτου στον Ακιντζί», γράφει για πολιτικό πραξικόπημα εναντίον του Τ/κ ηγέτη και κάτι μεγαλύτερο και από ρεζίλεμα, αναφερόμενη στην συνάντηση Αναστασιάδη – Οζερσάι, που, όπως γράφει, έγινε στις 4 Ιουνίου,

πρώτη μέρα του Ραμαζάν μπαϊράμ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα βλέμματα στρέφονται στα Βαρώσια και γράφει ότι το ψευδοκράτος έκανε το πρώτο βήμα για το άνοιγμα για εγκατάσταση στην περίκλειστη πόλη.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Εργασίες καταγραφής για τα Βαρώσια», αναφέρεται στην χθεσινή απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την δημιουργία μιας ομάδας ειδικών που θα μπουν στην κλειστή περιοχή και θα καταγράψουν τις περιουσίες με τίτλους ιδιοκτησίας, τις περιουσίες των βακούφικων, την κατάσταση στις υποδομές και την περιβαλλοντική επίδραση. Αλλού γράφει για κρίση που προκάλεσε το γεύμα του Κουντρέτ Οζερσάι με τον Νίκο Αναστασιάδη, για το οποίο υπήρξε αντίδραση από τον Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόβλημα απαρτίας προκάλεσε την ακύρωση της συνάντησης της ειδικής επιτροπής της «βουλής», όπου θα συζητείτο το θέμα της άρσης της «βουλευτικής ασυλίας» του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, λόγω της μη παρουσίας των «βουλευτών» του ΚΕΕ που ήταν μέλη της εν λόγω επιτροπής.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μπαίνει στο παιχνίδι το Γιαβούζ», αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και γράφει ότι αύριο ξεκινά το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Γιαβούζ, από την Γιάλοβα για να προβεί σε γεώτρηση σε περιοχή που αδειοδοτήθηκε από το ψευδοκράτος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παιχνίδι της Άγκυρας για τα Βαρώσια και γράφει ότι κατά την διάρκεια του «υπουργικού συμβουλίου», ο «πρωθυπουργός» Τατάρ μίλησε στο τουρκικό κανάλι Α haber και είπε ότι σε διαβούλευση με την Άγκυρα θα κάνουν βήμα στο θέμα των Βαρωσίων. Μετά, προσθέτει, το τηλέφωνο του Τατάρ ήταν κλειστό. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη ενός άνδρα που ήρθε στα κατεχόμενα με πλαστή ταυτότητα πριν δύο χρόνια και συνελήφθη στο πλαίσιο της «αστυνομικής» επιχείρησης για τους παράνομα διαμένοντες στην τ/κ πλευρά.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μια μέρα γεμάτη κρίσεις», γράφει ότι χθες προέκυψε κρίση στην «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ λόγω του θέματος της άρσης της «βουλευτικής ασυλίας» του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και μετά η κρίση με την αντίδραση του Ακιντζί για την μυστική συνάντηση Οζερσάι – Αναστασιάδη. Αλλού γράφει για έκπληξη από την «κυβέρνηση» όσον αφορά την απόφαση για τα Βαρώσια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο, όπου, μεταξύ άλλων, είπε «εάν χρειαστεί θα δώσουμε το κεφάλι μας, αλλά δεν θα σκύψουμε κεφάλι για τους Τ/κ».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Νέα διπλωματική ένταση», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Ακιντζί, του Οζερσάι και του Προέδρου Αναστασιάδη για το κοινωνικό γεύμα του «υπεξ» με τον Ε/κ ηγέτη, όπως γράφει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπήρξε ένταση χθες μεταξύ των «συγκυβερνώντων» κομμάτων για την μη απαρτία και ακύρωση της ειδικής επιτροπής της «βουλής» για την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Αλλού αναφέρει ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου μηχανολόγων μηχανικών διαμαρτύρεται γιατί δεν ενημερώθηκαν αρμοδίως για την έναρξη εργασιών στο σημείο Τσίκλος στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας, όπου είχαν παρασυρθεί και πνιγεί 4 νέοι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα