Ενημέρωση ΣΑ από ΝτιΚάρλο μετά την υποβολή έκθεσης ΓΓ ΟΗΕ

Η Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μετά την υποβολή στο Συμβούλιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την Αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών στην Κύπρο,

που είναι προγραμματισμένη για τις 15 του Απρίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ενημέρωση από την κ. ΝτιΚάρλο αναμένεται να γίνει κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα καταγράφονται οι εξελίξεις που αφορούν την προσπάθεια της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της προσπάθειάς της αυτής, η κ. Λουτ αναμένεται να επανέλθει στο νησί για συναντήσεις με τις δυο πλευρές, μετά τις επαφές που είχε με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, είχε σήμερα συνάντηση με τη νέα Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, η οποία επέδωσε την περασμένη Δευτέρα τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα