Ενημέρωση Επ. Γεωργίας για αναδιάρθρωση της Επ. Σιτηρών

Για τη μελέτη αναδιάρθρωσης της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου ενημερώθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα παραδοθεί εντός δεκαπέντε ημερών από την Επιτροπή Σιτηρών στον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας, ενώ η Επιτροπή Γεωργίας θα συνέλθει εκ νέου, για τη συζήτηση του θέματος.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Γαβριήλ ανέφερε ότι προς έκπληξη των παρευρισκομένων στην Επιτροπή, παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Σιτηρών, άκουσαν ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει λίστα με Επιτροπές και Συμβούλια προς αποκρατικοποίηση.

Πρόσθεσε ότι σε 15 μέρες και αφού παραδώσει την μελέτη η Επιτροπή Σιτηρών στον Υπουργό Γεωργίας, η Επιτροπή Γεωργίας θα συγκληθεί εκ νέου.

Στο μεταξύ, ο κ. Γαβριήλ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε τον Υπουργό Γεωργίας και την Επιτροπή Σιτηρών να κάνουν δεύτερες σκέψεις, προκειμένου να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο της Επιτροπής.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ΑΚΕΛ και αγροτικές οργανώσεις συμφωνούν ότι πρέπει να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Επιτροπής Σιτηρών, μέσα από σωστή αναδιάρθρωση.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε ότι σε αυτή τη νέα προσπάθεια που καταβάλλει το νέο ΔΣ της Επιτροπής Σιτηρών το κόμμα του θα συμπαρασταθεί, γιατί όπως πρόσθεσε, “δεν έχει άλλα χρήματα ο φορολογούμενος πολίτης να ξοδέψει αστόχευτα”.

Επίσης, ανέφερε πως στόχος του ΔΗΣΥ αλλά και της διακυβέρνησης του τόπου είναι ο εξορθολογισμός των δημόσιων δαπανών, συμπληρώνοντας πως στόχος θα έπρεπε να ήταν η εξυπηρέτηση των γεωργών, των κτηνοτρόφων και ευρύτερα του Κύπριου φορολογούμενου πολίτη.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα