Ενέργειες για νεα αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενα

Συνάντηση στις 11 Μαρτίου στην Αντάλεια της Τουρκίας θα έχει ο «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου, με την εταιρεία που ενδιαφέρεται για την ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας στα κατεχόμενα, δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ατάογλου.



Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο Φικρί Ατάογλου είπε επίσης ότι στο παρελθόν οι προσπάθειες να ενταχθούν οι πτήσεις προς και από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ως εσωτερικές πτήσεις στην Τουρκία αποσκοπούσαν στη μείωση των τιμών των

εισιτηρίων, ωστόσο αυτό έγινε αλλιώς αντιληπτό. Το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε, για το θέμα αυτό θα προχωρήσουν σε επίσημες επαφές και πρωτοβουλίες.

Ο κ. Ατάογλου είπε ότι έχουν σχέδια που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό, όπως τον συνεδριακό και αθλητικό τουρισμό. Θεώρησε δε ότι η άρση από σήμερα των ελέγχων για τις αφίξεις ατόμων με πλήρη εμβολιαστικό πρόβλημα θα αυξήσει τον τουρισμό και θα επηρεάσει θετικά την οικονομία. Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους, συνέχισε, θα καλυφθεί από τον τουρισμό και γι’ αυτό αυτός θα πρέπει να διευρυνθεί και θα πρέπει οι εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί για τουριστική ανάπτυξη να ανοικοδομηθούν. «Διότι κάποιες εκτάσεις δόθηκαν σε ιδιώτες ή εταιρείες, αλλά δεν έγιναν επενδύσεις για πολλά χρόνια. Αν πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας είναι ο τουρισμός, πρέπει να προωθήσουμε όλες τις δυνατότητες. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τύχουν εκμετάλλευσης αυτές οι περιοχές και πρέπει να δημιουργήσουμε κι άλλες περιοχές και να επεκτείνουμε τον τουρισμό όσο μπορούμε».

Αυτόν τον μήνα, ανέφερε, θα προωθήσουν τον χειμερινό τουρισμό, με μια διακοπή για τους καλοκαιρινούς μήνες, και υπολογίζουν να προσελκύσουν 100.000 τουρίστες. Στα μέσα Μαρτίου, είπε, θα έχουν μια συνάντηση με στόχο την έλευση περισσότερων τουριστών από τη Ρωσία ενώ και το Αζερμπαϊτζάν είναι μέσα στους στόχους τους ως αγορά.

Στο μεταξύ, σε δικές του δηλώσεις ο «υφυπουργός τουρισμού», Σερχάν Ακτούντς ανέφερε ότι το ψευδοκράτος δεν έχει πολλούς τουρίστες από την Ρωσία και γι’ αυτό δεν αναμένεται να πληγεί ο τουρισμός από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Το μερίδιο των Ρώσων τουριστών, είπε, είναι στο 4-5% λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος στόχος τους για φέτος είναι η αγορά της Ευρώπης και της Τουρκίας και σχεδιάζουν να φτάσουν σε νούμερα τις αφίξεις πριν από την περίοδο της πανδημίας.

Σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι ένα από τα πιο ασφαλή νησιά, παρά τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ευρώπη, ο κ. Ακτούντς είπε ότι πιο πολύ από τα γεγονότα θα επηρεαστούν οι Ρώσοι που κατέχουν ακίνητα στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου. Η ασφάλεια, συνέχισε, είναι το πιο σημαντικό για τον τουρισμό. Πρόσθεσε ότι θα διεξαγόταν μια τουριστική έκθεση στην Μόσχα μεταξύ 15 και 17 Μαρτίου, όμως λόγω του πολέμου επικρατεί αβεβαιότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενέργειες,energeies