Ενέργειες διαμαρτυρίας από κοινοτικό συμβούλιο Γερόλακκου για το περιστατικό

Επιστολή με αίτημα την συνάντηση με την διοίκηση του βρετανικού αποσπάσματος που είναι υπεύθυνο για την επιτήρηση του τμήματος της νεκρής ζώνης στην περιοχή του κατεχόμενου Γερόλακκου θα αποστείλει εντός της ημέρας το κοινοτικό συμβούλιο, μετά το περιστατικό που συνέβη χθες με την παρενόχληση αγρότη στην περιοχή Οβγού από Τούρκους ή τ/κ πολίτες.

Ο βοηθός κοινοτάρχη Γερόλακκου, Νικόλας Χατζησοφοκλέους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι γύρω στις 9.45 χθες το πρωί έλαβε τηλέφωνο από τον καλλιεργητή στην περιοχή

Οβγού ότι την ώρα που έκανε γεωργικές εργασίες στο χωράφι του στην περιοχή Οβγού, δύο άνδρες με πολιτικά ρούχα από την τ/κ πλευρά αρχικά του φώναζαν να φύγει, χειρονομούσαν και μετά του πέταξαν πέτρες πάνω στο τρακτέρ. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο αγρότης στον κ. Χατζησοφοκλέους, ένας εκ των δύο ανέσυρε μαχαίρι και το έδειξε με νόημα. Αυτός κινήθηκε με το τρακτέρ προς την πορεία τους και αυτοί υποχώρησαν προς την κατεχόμενη περιοχή.

Ο κ. Χατζησοφοκλέους ανέφερε ότι του ζήτησε να μείνει εκεί και τον συμβούλεψε να μιλήσει με το απόσπασμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που είναι υπεύθυνο για την συγκεκριμένη περιοχή. Όταν στην περιοχή έφτασε ο ίδιος και το συνεργείο του ΡΙΚ, είπε, τους πλησίασε εκεί ένας Τούρκος στρατιωτικός υπολοχαγός που συνόδευε τον Τούρκο ή τ/κ πολίτη που έδειξε από μακριά το μαχαίρι στον ε/κ γεωργό. Παρόντα ήταν και μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ανέφερε ο κ. Χατζησοφοκλέους στους οποίους υπέδειξε ο ίδιος ότι έδειξε το ειδικό πάσο για να μπει στην νεκρή ζώνη ενώ ο Τούρκος αξιωματούχος με τον Τούρκο ή τ/κ πολίτη, όχι.

Ο κ. Χατζησοφοκλέους ανέφερε επίσης ότι για το επεισόδιο έχουν ενημερωθεί αρμοδίως το ΥΠΕΞ και το ΥΠΑΜ της ΚΔ. Σημείωσε ότι ο γεωργός έχει όλες τις απαραίτητες άδειες για την καλλιέργεια τεμαχίων στην νεκρή ζώνη.

Την επιστολή για την συνάντηση που ζητεί το κοινοτικό συμβούλιο με την διοίκηση του βρετανικού αποσπάσματος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει ετοιμάσει ο κοινοτάρχης Ιάκωβος Παρπέρης, δήλωσε ο Νικόλας Χατζησοφοκλέους, και αποστέλλεται εντός της ημέρας στα κεντρικά της ειρηνευτικής δύναμης. Καταγγέλλουν επίσης την παρουσία Τούρκου αξιωματούχου εντός της νεκρής ζώνης.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκοι πέταξαν πέτρες και πρόταξαν μαχαίρι σε γεωργό στον Γερόλακκο

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα