Ενεργειακός "πυρετός": Προωθεί Γ' γύρο ο Λακκοτρύπης

Διαβουλεύσεις για τα ενεργειακά ζητήματα πραγματοποιεί στη Βρετανία ο Υπουργός για θέματα Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στα τεμάχια εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ.Λακκοτρύπης από το πρωί της Τετάρτης συναντάται με υψηλόβαθμα στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, ενώ, το απόγευμα θα ταξιδέψει στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου αύριο, Πέμπτη, θα παρουσιάσει σε εκπροσώπους

πετρελαϊκών εταιρειών τις ευρύτερες ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και, ειδικότερα, τις προοπτικές και τη στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και ανάπτυξη των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Αισιόδοξα μηνύματα

Την ίδια ώρα αυξημένο φαίνεται, πως είναι το ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο, καθώς οι εταιρίες ENI και Delek δηλώνουν παρούσες στον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων, με την πρώτη να εκτιμά, όπως σας ενημερώσαμε χθες, ότι θα αρχίσει τις γεωτρήσεις εντός του 2017.

«Υπάρχει γενικότερα αυξημένο ενδιαφέρον από εταιρείες, κάτι που χαιρετίζουμε, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικότερα για την περιοχή και θα πρέπει να αναμένουμε πώς θα μετουσιωθεί σε πράξη αυτό το ενδιαφέρον», ήταν τα λόγια του κ. Χριστοδουλίδη.

Ο κ.Λακκοτρύπης θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 9 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα