Ενδιαφέρον από δεκάδες ξένες εταιρείες για μεταφορά της έδρας τους στην Κύπρο

Προκαλεί το ενδιαφέρον εταιρειών τρίτων χωρών η δυνατότητα, που παρέχει η Δημοκρατία να μεταφέρουν ή να δημιουργήσουν την έδρα τους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου,  «έχουμε εταιρείες, οι οποίες έχουν αποταθεί κοντά μας με ερωτήματα. Από αυτές τις εταιρείες έχουμε έξι, οι οποίες έχουν αιτηθεί, οι τρείς έχουν ήδη εγκριθεί από εμάς και προχωρούν». 

 Το στοιχείο που ξεκλείδωσε το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών

είναι η δυνατότητα που τους παρέχεται από τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο του Σχεδίου ταχείας δραστηριοποίησης, να λάβουν άδειες διαμονής και εργασίας για αριθμό υπαλλήλων τους με δεξιότητες και τεχνογνωσία που δεν υπάρχει στην Κύπρο.

Η κ. Πηλείδου σημείωσε ότι «είναι κυρίως εταιρείες τεχνολογίας και είναι κατά κύριο λόγο από χώρες όπως ο Λίβανος, το Ισραήλ και κάποιες από ανατολική Ευρώπη είχαμε κάποιο ενδιαφέρον, όμως έχουμε και από εταιρείες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Δηλαδή ενδιαφέρον υπάρχει από πολλές χώρες, τώρα θα δούμε και ποιες θα προχωρήσουν και με την αίτηση».

 Στο στάδιο των διερευνητικών επαφών και κοντά στην απόφαση για μεταφορά της έδρας τους στην Κύπρο βρίσκονται, όπως είχε φέρει στο φως το Σίγμα προ μηνών, τρείς μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας από Λευκορωσία, Λίβανο και Ηνωμένες Πολιτείες. 

 Σκοπός του Σχεδίου, σύμφωνα με την Υπουργό, είναι η προσέλκυση εταιρειών, που θα προσθέτουν αξία στην οικονομία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε «δραστηριοποιούνται εργοδοτώντας και κόσμο από την Κύπρο διότι σίγουρα δεν μπορούν να αρκεστούν στον κόσμο που θα έρθει εδώ να στήσει την εταιρεία και στα άτομα τα οποία θα μεταφέρουν».  

 Στο πλαίσιο της βελτίωσης των διαδικασιών ταχείας δραστηριοποίησης εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν όλες οι εταιρείες στην επαφή τους με το κράτος.   

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Telegraph: Η Κύπρος πόλος έλξης για παραγωγούς του Χόλιγουντ

Keywords
Τυχαία Θέματα