Ένας Βρετανός συνελήφθη στην Ισπανία λόγω πολλών υποθέσεων hack στο Twitter.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο Βρετανό πολίτη που σχετιζόταν με την παραβίαση 130 λογαριασμών Twitter, συμπεριλαμβανομένων των Elon Musk, Barack Obama και Kanye West.

Οι παραβιασμένοι λογαριασμοί έκαναν tweet στους οπαδούς τους, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετάσχουν σε μια απάτη Bitcoin, τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Επίσης,

είναι κατηγορούμενος για πειρατεία TikTok και Snapchat, ο Joseph O'Connor αντιμετωπίζει κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων τριών κατηγοριών συνωμοσίας για σκόπιμη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή χωρίς άδεια και λήψη πληροφοριών από έναν προστατευμένο υπολογιστή. Το τμήμα του Σαν Φρανσίσκο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) διερευνά την υπόθεση, με τη βοήθεια της Μονάδας Εσωτερικής Υπηρεσίας Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προηγουμένως, οι αρχές είχαν κατηγορήσει τρεις άνδρες σχετικά με την παραβίαση, έναν 19χρονο, από τον Bognor Regis, έναν έφηβο και έναν 22χρονο από τη Φλόριντα.

Οι χάκερ ανέλαβαν τον έλεγχο των λογαριασμών των δημόσιων αριθμών και έστειλαν μια σειρά tweets ζητώντας από τους οπαδούς να μεταφέρουν κρυπτογράφηση σε ένα συγκεκριμένο πορτοφόλι Bitcoin για να λάβουν διπλάσια χρήματα ως αντάλλαγμα.

Ως αποτέλεσμα, το Twitter έπρεπε να σταματήσει να επιτρέπει τα tweets σε όλους τους χακαρισμένους λογαριασμούς.

Πηγή: ΒΒC

Keywords
Τυχαία Θέματα