Ένας νεκρός από την επίθεση με ρουκέτα-εντατικές έρευνες

Πρωτοφανής επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα σημειώθηκε χθες βράδυ στο συνοικισμό Άσπρες, στην περιοχή του Στροβόλου, κοντά στην οικία του Γάλλου Πρέσβη.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ο Στέφανος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τη Λευκωσία. Στόχος των δραστών φέρεται να ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, 37 ετών, γνωστός ως «Αλεξούι», ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την Αστυνομία.

Ο Παπαδόπουλος εκτελούσε χρέη φρουρού της οικίας του Μαυρομιχάλη, όταν έγινε η επίθεση και βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο. Η ρουκέτα τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά και εξέπνευσε αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο

Λευκωσίας.

Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν, επίσης, αυτοκινήτου, έριξαν πυροβολισμό προηγουμένως με όπλο, τύπου Καλάσνικοφ. Φέρονται να έστησαν καρτέρι στον Μαυρομιχάλη και έδρασαν μόλις επέστρεψε σπίτι του.

Ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι, μαζί τη γυναίκα του, το παιδί του και έναν φίλο του, αλλά κανένας δεν τραυματίστηκε. Οι δράστες είχαν στοχεύσει το σπίτι, αλλά αστόχησαν, με αποτέλεσμα να πληγεί ο Παπαδόπουλος.

Οι αστυνομικές Αρχές τέθηκαν αμέσως σε συναγερμό και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στη σκηνή. Σύμφωνα με μαρτυρία, που δόθηκε στην Αστυνομία, οι δράστες φέρονται να είναι δύο και αφίχθηκαν και διέφυγαν από τη σκηνή με αυτοκίνητο άσπρου χρώματος.

Μέχρι αργά χθες βράδυ διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 11.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για συντονισμό των επόμενων αστυνομικών ενεργειών.

Διερευνάται κατά πόσο τα κίνητρα της επίθεσης αφορούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων της νύχτας, οι οποίες ελέγχουν την παροχή προστασίας και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Αστυνομία: Σοβαρή εγκληματική ενέργεια

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα έκανε λόγο για σοβαρή εγκληματική ενέργεια.

Στη διάρκεια της νύχτας, είπε, ανακρίθηκαν κάποια άτομα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι ενοχοποιητικό εναντίον τους.

Αξιολογούνται, ανέφερε, κάποιες πληροφορίες και δεδομένα. Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Αστυνομία ο τρόπος που ενήργησαν οι δράστες, καθώς και η προέλευση του αντιαρματικού και πως κατέληξε στα χέρια τους.

Ο κ. Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης έχει μεγάλο ιστορικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα