Ένας κερδισμένος βαθμός ή δύο χαμένοι;

Αν το (προσωπικό) στοίχημα του Τιμούρ Κετσπάγια μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας τριάρες από Ομόνοια (0-3) και Απόλλωνα (2-3) ήταν να μη δεχτεί ξανά τόσα πολλά ή τόσο φτηνά γκολ η Ανόρθωση, τότε η πορεία των πραγμάτων δείχνει πως οδεύει να το κερδίσει.

Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές η «Κυρία» έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, επίδοση που πιστώνεται για πρώτη φορά στη σεζόν και την έχει φέρει στο ίδιο επίπεδο (από πλευράς παθητικού) με Απόλλωνα (18), ΑΕΛ

και ΑΕΚ (από 19).

Για τέταρτο συναπτό παιχνίδι πρωταθλήματος επίσης ο σύλλογος της Αμμοχώστου κράτησε «άσφαιρο» τον ΑΠΟΕΛ, επίδοση που επίσης δεν περνά απαρατήρητη, ενώ χάρη στο στραβοπάτημα του Απόλλωνα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα η απόσταση της Ανόρθωσης από την κορυφή παρέμεινε αμετάβλητη.

Μισογεμάτο, συνεπώς, το ποτήρι μετά το 0-0 στο ΓΣΠ; Αντεπιχειρήματα υπάρχουν αρκετά, και μάλιστα σθεναρά. Το 3-6-1 προσδίδει (περισσότερη) σταθερότητα και ασφάλεια στα μετόπισθεν, καθιστά όμως σχεδόν παντελώς αναιμική δημιουργικά την «Κυρία». Από τα έξι τέρματα κόντρα σε Εθνικό (1-0), Ολυμπιακό (3-0) και Σαλαμίνα (2-0) μόνον τα δύο προήλθαν μέσα από το παιχνίδι -και μάλιστα το ένα οφειλόταν σε γκάφα του Καράδαη.

Στο κυριακάτικο ντέρμπι στο ΓΣΠ η Ανόρθωση απέναντι σ’ έναν σαφώς πιο καταπονημένο αντίπαλο χαράμισε σχεδόν ένα ημίχρονο αμυνόμενη με τρία στόπερ απέναντι σ’ έναν επιθετικό (Σαχάρ), ενώ η αντικατάσταση των Μίχα και Καλτσά αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι δεν ήταν ενισχυτική στην προσπάθεια για το «διπλό».

Και οι τρεις αφλογιστίες της «Κυρίας» στην τρέχουσα σεζόν έχουν καταγραφεί εκτός έδρας, όπου δεν έχει νίκη απέναντι σε ομάδα του Big6 (ΑΕΛ 0-1, Ομόνοια 0-3, Απόλλων 2-3, ΑΠΟΕΛ 0-0) και μετρά μόνο μια επιτυχία (Ολυμπιακός 3-0) στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις της.

Αν δεν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα και δεν αρχίσει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο σύντομα η ομάδα, τότε μάλλον και η ίδια και ο προπονητής της θα συνειδητοποιήσουν ότι κάθε κερδισμένος βαθμός είναι ταυτόχρονα και δύο χαμένοι. Όχι ο ασφαλέστερος δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα