Ένας άντρας με την νόσο Αλτσχάιμερ ερωτεύεται ξανά την γυναίκα του

Ο Πίτερ και η Λίζα Μάρσαλ παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά αφού ο Πίτερ διαγνώστηκε με νόσο του Αλτσχάιμερ. Το.. παράξενο αυτό συμβάν έγινε λόγω του ότι ο Πίτερ ξέχασε ότι ήταν παντρεμένοι και είπε στη γυναίκα του να ξαναπαντρευτούν! 

Ένα Σάββατο βράδυ τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς ο Πίτερ και η Λίζα Μάρσαλ έβλεπαν  την αγαπημένη τους τηλεοπτική εκπομπή, ο Πίτερ κοίταξε τη Λίζα και ρώτησε αν θα τον παντρευτεί. Αυτό που δεν θυμόταν ο Πίτερ, ήταν ότι ήταν ήδη παντρεμένοι. Διαγνωσμένος με την πρώιμη έναρξη του Αλτσχάιμερ πριν από τρία χρόνια,ο Πίτερ είχε αρχίσει

να χάνει τις αναμνήσεις του.

Μια ιστορία αγάπης... 

Το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο για 12 χρόνια, συναντήθηκε στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβανίας. Και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλους συντρόφους εκείνη την εποχή, αλλά σφυρηλατούσαν μια φιλία και παρέμειναν κοντά μέχρι η οικογένεια του Πίτερ να μετακομίσει στο Κοννέκτικατ.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς επαφή, οι δύο επανασυνδέθηκαν όταν ανακάλυψαν ότι και οι δύο τους είχαν πάρει διαζύγιο. Μετά από ένα μόνο ραντεβού στο Χάρισμπουργκ, οι δύο τους γρήγορα έγιναν αχώριστοι και έζησαν σε μια σχέση εξ αποστάσεως για περίπου 8 χρόνια. 

Ο ερχομός της νόσου Αλτσχάιμερ 

Η Λίζα είπε ότι κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στον άντρα της και η νέα τους πραγματικότητα ήταν δύσκολη. Ξεκίνησε όταν άρχισε να ξεχνά τα κλειδιά του, το πορτοφόλι του, άρχισε να ξεχνά τα λόγια του και δεν μπορούσε να συντάξει προτάσεις. 

Μετά από εκτεταμένες εξετάσεις ο Πίτερ διαγνώστηκε με νόσο του Αλτσχάιμερ στις 30 Απριλίου 2018. Συγκεκριμένα η  Λίζα είπε, «δεν κατάλαβα μέχρι που άρχισα να ερευνούσα και συνειδητοποίησα ότι αυτό θα είχε βαθύ αντίκτυπο στη ζωή μας και θα πήγαινε ο σύζυγός μου»

Η ασθένεια άλλαξε σύντομα τη ζωή του ζευγαριού. Αναμνήσεις που νόμιζαν ότι θα μείνουν μαζί τους για μια ζωή εξαφανίστηκαν για τον Πίτερ. Μια από τις αγαπημένες αναμνήσεις τους, ο γάμος τους, ξεχάστηκε σύντομα απ' τον Πίτερ. 

Την ερωτεύτηκε για δεύτερη φορά 

Στις 12 Δεκεμβρίου 2020, καθώς ο Πίτερ και η Λίζα αγκαλιάστηκαν μαζί παρακολουθώντας την τηλεοπτική σειρά. Ο Πίτερ παρατήρησε τα δάκρυά της και άρχισε να γελάει και της είπε "Ας το κάνουμε, ας παντρευτούμε ".

«Ήταν τόσο συγκινητικό για μένα. Ερωτεύτηκε δύο φορές μαζί μου. Αισθάνομαι τιμή. Νιώθω σαν πριγκίπισσα, όπως η Σταχτοπούτα. Είμαι το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο».

Αφού έστειλε στα παιδιά της ένα βίντεο με τις στιγμές μετά την πρόταση, ενθάρρυναν το ζευγάρι να ανανεώσει τους όρκους του γάμου τους. Παρά τη διστακτικότητα, η Λίζα συμφώνησε. Δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια άλλη όμορφη ανάμνηση με τον άντρα της.

Η κόρη της Λίζα που σχεδίασε τις εκδηλώσεις , απευθύνθηκε σε πωλητές που ήταν επίσης οικογενειακοί φίλοι. Συμφώνησαν να δωρίσουν τις υπηρεσίες τους για την τελετή.

Στις 26 Απριλίου, ο Πίτερ  και η Λίζα συναντήθηκαν ξανά ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Με τη βοήθεια ενός ειδικού για την άνοια, ο οποίος επίσης ανέλαβε την τελετή, οι δύο μοιράστηκαν απλούς όρκους.

«Πήγα σε αυτό χωρίς προσδοκίες, η ασθένεια είναι τόσο απρόβλεπτη. Έχω ακόμα πεταλούδες να κάνουν το μακιγιάζ μου και να φορέσω το φόρεμά μου. Κάθε στιγμή ήταν πιο μαγική από την επόμενη», είπε η Λίζα.

Τη μέρα του γάμου ο Πίτερ ήταν φωτεινός και ήταν παρών όλη την ημέρα. Ήταν τόσο χαρούμενος και κατά τη διάρκεια των όρκων της είπε," Λίζα, σ 'αγαπώ. " Και αυτό χρειάζομαι μόνο.

Η  Λίζα ήξερε ότι οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής ο σύζυγός της θα μπορούσε να ξεχάσει ποιος είναι και πάλι. Αλλά αυτό ήταν το λιγότερο από τις ανησυχίες της.

Προς το παρόν, η Λίζα διαχειρίζεται ένα blog για να βοηθήσει άλλους φροντιστές ανθρώπων που ζουν με το Αλτσχάιμερ, επικεντρώνεται στον Πίτερ. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, προκαλώντας ψευδαισθήσεις, παράνοια και ακραία απώλεια μνήμης, αντιμετωπίζει την πραγματικότητά τους μια μέρα τη φορά.

Η Λίζα τονίζει "Θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος",  "Τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει. Τίποτα."

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα