Ένας Άγγελος... σκότωσε τη Λίβερπουλ (video)

Σε μία εκπληκτική αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, η Γουέστ Χαμ προκρίθηκε στους "16" του FA Cup, επικρατώντας με 2-1 της Λίβερπουλ στην ημίωρη παράταση, με "χρυσό" σκόρερ τον Άντζελο Ογκμπόνα. 1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

Μετά από ένα πρώτο -αναγνωριστικό- 15λεπτο, η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία του αγώνα κι έχασε μία σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί του σκορ με τον Κρίστιαν Μπεντέκε, αλλά

ο Ντάρεν Ράντολφ αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση. Η Γουέστ Χαμ "απάντησε" ένα λεπτό αργότερα, με τον Τζόι Ομπράιεν, το σουτ του οποίου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σιμόν Μινιολέ.

Οι "κόκκινοι" συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και... ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 35' με δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Φελίπε Κουτίνιο. Η ευκαιρία της Λίβερπουλ "αφύπνισε" τους Λονδρέζους, οι οποίοι είχαν ακόμη ένα δοκάρι στο 38' μετά από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ντιμιτρί Παγέ. Τελικά, στην τρίτη και... φαρμακερή ο Μάικλ Αντόνιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Ένερ Βαλέντσια.

Όμως, με το "καλησπέρα" στο δεύτερο μέρος, ο Κουτίνιο (48') έφερε το ματς στα ίσα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, οι αρκετοί τραυματισμοί και οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η μοναδική αξιόλογη στιγμή να λάβει χώρα στο 80', όταν ο Ράντολφ είπε "όχι" σε όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μπεντέκε.

Ο Βέλγος επιθετικός αποδείχθηκε μοιραίος και στην ημίωρη παράταση, αφού "σπατάλησε" δύο σπουδαίες ευκαιρίες να κάνει την ολική ανατροπή για τη Λίβερπουλ. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, όμως ο Άντζελο Ογκμπόνα είχε... διαφορετική άποψη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, ο Παγέ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ιταλός αμυντικός με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έστειλε τα "σφυριά" στους "16" του FA Cup.

Οι συνθέσεις

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Ράντολφ, Ομπράιεν (83' Μόζες), Ριντ (65' Κόλινς), Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Νομπλ, Κουγιατέ (75' Κάρολ), Ομπιάνγκ, Αντόνιο, Παγέ, Βαλέντσια.

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ, Φλάναγκαν, Στιούαρτ, Ιγιόρι, Σμιθ, Λούκας, Τσιριβέλα (101' Μίνλερ), Τεϊσέιρα (59' Οριζί), Κουτίνιο (59' Στάριτζ), Άιμπ, Μπεντέκε.

Extra-time (FA Cup): West Ham United FC 2-1 Liverpool FCGoal [HD]Ogbonna 120'+West Ham goes through to the next FA Cup round.

Posted by Football Goals &Highlights on Tuesday, February 9, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα