Ένα βήμα πριν την διεκδίκηση της δημαρχίας Λευκωσίας ο Χ. Προύντζος

Μετά την έντονη φιλολογία των τελευταίων ημερών και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια που τοποθετούσαν το όνομα του 45χρονου δικηγόρου Χαράλαμπου Προύντζου στην σκακιέρα των επικείμενων δημοτικών εκλογών για την διεκδίκηση της Δημαρχίας Λευκωσίας ως ανεξάρτητος υποψήφιος, νεότερες πληροφορίες τον φέρουν να είναι πολύ κοντά σε επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του ακόμη και εντός αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Χαράλαμπος Προύντζος είχε το τελευταίο διάστημα -πριν και κατά την διάρκεια των εορτών- την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημότες

της Λευκωσίας, της Έγκωμης, της Αγλαντζιάς και του Αγίου Δομετίου, ενώ έκανε και σειρά άτυπων επαφών με προσωπικότητες από χώρους, όπως ο πολιτισμός, το επιχειρείν, η πράσινη και ψηφιακή οικονομία. Επαφές φέρεται να έκανε και με οργανωμένα σύνολα. Τα μηνύματα που εισέπραξε για το ενδεχόμενο της ανεξάρτητης καθόδου για την διεκδίκηση της Δημαρχίας Λευκωσίας περιγράφονται ως πολύ θετικά, με την υποψηφιότητα να συγκεντρώνει στήριξη από όλους τους κομματικούς χώρους και το φάσμα της κοινωνίας, γεγονός που οδήγησε τον ίδιο να κλίνει προς την απόφαση να εισέλθει στον στίβο των Δημοτικών εκλογών.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Καϊμακλί, μόνιμος κάτοικος Έγκωμης τα τελευταία 39 χρόνια με ένα εξαετές διάλειμμα (1998 – 2004) απουσίας του στο εξωτερικό για εργασία και σπουδές, ο κ. Προύντζος είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με σταθερές παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο λόγο για σημαντικά πολιτικά ζητήματα.

Γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό αφού υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας για την διακυβέρνηση και την κατανομή εξουσιών την περίοδο 2015 – 2017. Έχει αρθρογραφήσει και παρέμβει δημόσια για θέματα ενέργειας και οικονομίας αλλά και για θέματα νομικής υφής. Εξελέγη πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου  Κύπρου μετά την αυτονόμηση του ιδρύματος. Την περίοδο 2013 – 2016 ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ.

Στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές στάθηκε στο πλευρό του ανεξάρτητου υποψήφιου Αντρέα Μαυρογιάννη ως ο πρωτείνων την υποψηφιότητά του.

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα όχι μόνο υπό την έννοια ενός διευρυμένου Δήμου Λευκωσίας αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκλογής.

Οι επερχόμενες πολλαπλές εκλογές προσδίδουν μια ιδιόμορφη δυνατότητα οριζόντιας ψηφοφορίας με την έννοια ότι οι πολίτες ψηφίζουν σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια για Ευρωεκλογές, Δημοτικά Συμβούλια, Αντιδημάρχους, Δήμαρχο και Περιφερειάρχη με την σκληρή κομματική ψήφο να αναμένεται να υποχωρεί προς όφελος προσωπικοτήτων ή να εκδηλώνεται σε συγκεκριμένες εκλογές.

Το γεγονός αυτό ενδέχεται να αποβεί ευνοϊκό για ανεξάρτητους υποψήφιους. Άλλωστε οι τοπικές εκλογές αποτελούν παραδοσιακά περισσότερο εκλογές προσώπων παρά κομμάτων και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κινηθεί η υποψηφιότητα του κ. Προύντζου, αν και εφόσον εξαγγελθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα