Ένα στα 4 παιδιά θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Κύπρο κακοποιείται σεξουαλικά από τον περίγυρό του και συνήθως πρόκειται για άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Πληθώρα υποθέσεων για παιδική πορνογραφία βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ ένα ποσοστό γύρω στο 20% προβαίνει σε καταγγελίες για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου.

Τα στοιχεία παρουσίασε το πρωί το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την Εθνική στρατηγική που εφαρμόζει, για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία.

Όπως ανέφερε η Ειδική Σύμβουλος "ΑD HOC" επιτροπής για κακοποίηση παιδιών κα. Αναστασία Παπαδοπούλου, η ευθύνη βαραίνει ολόκληρη την κοινωνία.

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία Αμερικανίδας, η οποία έζησε τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο της τον αδελφό όταν ήταν παιδί. Η κυρία Στριγκελνσορτ πρόσθεσε ότι ακόμα και στην Αμερική δεν έχουν γίνει αρκετά πράγματα γύρω από την ενημέρωση και προστασία των παιδιών που πέφτουν θύματα κακοποίησης, ωστόσο, τα πράγματα σήμερα έχουν βελτιωθεί. "Στόχος μας είναι να σώσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα