Εν αναμονή κυβερνητικών κινήσεων στήριξης στον Συνεργατισμό

Ένεση ρευστότητας αναμένεται να χορηγήσει η κυβέρνηση στον Συνεργατισμό, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες και να θέσει τέρμα στη φημολογία, που αναπτύσσεται και οδηγεί τους καταθέτες σε μαζικές αναλήψεις χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα μέχρι αύριο αναμένεται ότι το κράτος θα παρέμβει με δύο αποφασιστικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε κατάθεση ενός σεβαστού χρηματικού ποσού στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και θα εκδώσει ομόλογο στην εγχώρια αγορά, που

θα απευθύνεται μόνο σε επενδυτές και τα χρήματα, τα οποία θα αντληθούν θα κατατεθούν στον Συνεργατισμό.

Εκτιμάται ότι το ομόλογο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των εγχώριων τραπεζών, οι οποίες έχουν υπερβάλλουσα ρευστότητα και θα επιδιώξουν να την χρησιμοποιήσουν για να επωφεληθούν από την απόδοσή του.

Δεν αποκλείεται, την ίδια ώρα, να συμμετέχει και ο ίδιος ο Συνεργατισμός.

Οι κινήσεις κρίθηκαν αναγκαίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού κόντρα στο ηχηρό θετικό μήνυμα του σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος, με το κλείσιμο της πρώτης φάσης την περασμένη Πέμπτη, οι εκροές καταθέσεων την Παρασκευή χτύπησαν κόκκινο.

Στόχος των κυβερνητικών κινήσεων είναι η διασφάλιση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, η οποία εισήλθε στο στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προτάσεων από τους δυνητικούς επενδυτές και η διασφάλιση των καταθετών.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και για ολόκληρο τον Συνεργατισμό, φαίνεται ότι η πλάστιγγα γέρνει, με τις "ευλογίες" και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, προς την κατεύθυνση της διάθεσης του "υγιούς" του κομματιού σε επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα