Εμβόλια: Ο κοινωνικός διχασμός & ο υπαρξιακός φόβος του θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογία τις κοινωνίας  μίλησε ο Αναπτυξιακός Ψυχολόγος κ .Αντώνης Ανδρουλιδάκης στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα. 

«Το εμβόλιο εμπλέκει την κοινωνία σε ένα διχοτομικό τρόπο σκέψης σε μια ασπρόμαυρη λογική που χωρίζει τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και αντιεμβολιαστές ή ακόμα σε εγκεκριμένους και μη εγκεκριμένους γιατί αυτή την έγκριση την δίνει το κράτος», είπε.

Επεσήμανε παράλληλα ότι τα συνεχή μέτρα οι καραντίνες θα οδηγούσαν αναπόσπαστα σε απορρύθμιση της συναισθηματικής κατάστασης της κοινωνίας .

«Όλες οι επαναρυθμίσεις

έχουν οδηγήσει σε ένα διχοτομικό τρόπο σκέψης. Η πόλωση αυτή θα έχει χειρότερες συνέπειες στην πορεία», είπε. 

Ο κ. Ανδρουλιδάκης εξηγεί ότι «Λείπει μια εξατομικευμένη σχέση μεταξύ ιατρού και ασθενή με στόχο ο ασθενής να πειστεί να πάρει το εμβόλιο. Δεν μπορεί ένα φάρμακο να παρέχετε μαζικά και να προωθείτε ως ένα εμπρικό brand που προσδίδει στον κάτοχο ένα είδος υπεραξίας.»

«Κανονικά ο γιατρός μου που γνωρίζει το ιστορικό μου είναι ικανός να κρίνει ποια είναι η επικινδυνότητα από τον ιό αλλά και η επικινδυνότητα για το εμβόλιο και με βάση αυτό να προτείνει ποια είναι η καλύτερη λύση. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε το διαδίκτυο ούτε μαζικά η κυβέρνηση» σύμφωνα με τον ψυχολόγο.

Τα μέτρα εμφανίζονταν με τρόπο που δεν ήταν πειστικός είχαν παλινωδίες που εν μέρη τον πρώτο καιρό ήταν δικαιολογημένες γιατί δεν ήξεραν καλά καλά τι είναι ο ιός,είπε.

Όλες οι αντιφάσεις των μέτρων προσβάλλουν την νοημοσύνη της κοινωνίας και όταν νιώθουμε ευάλωτοι σε μια συνθήκη φόβου δημιουργούνται πολλά προβλήματα . εισήλθε ο θάνατος στην ζωή των ανθρώπων και το κράτος να προτείνει ως απάντηση στην υπαρξιακή αγωνία την συμμόρφωση. Κάποιοι άνθρωποι το  αποδέχτηκαν κάποιοι άλλοι όμως όχι έτσι δημιουργήθηκε η διχοτόμηση στην κοινωνία που οι συνέπειες θα είναι πολύ κακές, συμπλήρωσε.

«Ο ιός ξαναέβαλε από την πίσω πόρτα την υπαρξιακή αγωνία του δυτικού ανθρώπου για τον θάνατο που έβαλε κάτω από χαλί. Αυτό ήταν ένα τεράστιο ναρκισιστικό πλήγμα στο δυτικό άνθρωπο που ζούσε ως ο θάνατος να μην τον αφορά. Το κράτος ήρθε να προτείνει ως απάντηση στην υπαρξιακή αγωνία την συμμόρφωση . Προφανώς κάποιοι αποδέχτηκαν για να καθησυχάσουν τον φόβο τους και κάποιο όχι

Συνέπεια  της κατάστασης είναι, όπως είπε, η δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας με δύο κοινωνικές τάξεις. Από την μία θα ανήκουν οι «πεφωτισμένοι», «προοδευτικοί»,  «ορθολογιστές», «λογικοί» και αυτοί που νοιώθουν ανώτεροι πολιτισμικά από την άλλη, αυτό που στις ΗΠΑ αποκαλούν useless eaters, (αυτοί που τρώνε τζάμπα φαγητό)

Άλλη συνέπεια είναι ότι ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη των ψυχολογικών διαταραχών, κατάθλιψης και ψυχαναγκασμών. Όλη αυτή η κατάσταση θα καταργήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις που είναι η σημαντικότερη συνέπεια. «Αυτό οδηγεί το άτομο σε μια βαθιά υπαρξιακή μοναξιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβόλια, ΒΙΝΤΕΟ,emvolia, vinteo