Ελον Μασκ: «Ακροαριστερή μηχανή προπαγάνδας ο Guardian»

Αναστάτωση επικρατεί σε μεγάλα ΜΜΕ και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά και την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk.  Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη φαίνεται πρόθυμος να προβεί σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργείας του twitter ενώ ευαγγελίζεται την προστασία της ελευθερίας του λόγου.


Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του έστρεψε τα πυρά του κατά του βρετανικού Guardian ο οποίος, «είχε μια ισορροπία (μετριοπαθής αριστερά) και ακεραιότητα, αλλά τώρα είναι μια ακροαριστερή μηχανή προπαγάνδας. Ελπίζω να επιστρέψουν εκεί που ήταν μια μέρα».  

The Guardian used to have balance (moderately left) and integrity, but now it is a far left wing propaganda machine. I hope they get back to where they were one day.

— Elon Musk (@elonmusk) October 31, 2022Ουσιαστικά ο Μασκ το σχολίασε αυτό απαντώντας σε tweet του Paul Graham. Σε ένα ειρωνικό tweet, ο Γκράχαμ  έγραψε: «Φαίνεται ότι ο Guardian ελπίζει ότι ο Έλον θα κάνει για τους αριθμούς των συνδρομητών του ό,τι έκανε ο Τραμπ για τους New York Times».


Πάντως Guardian εδώ και καιρό φιλοξενεί άρθρα τα οποία είναι άκρως επικριτικά για τον πολυεκατομμυριούχο Μασκ και εκφράζει  προβληματισμό για το μέλλον του Twitter

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Μασκ είχε «έκραξε» τους  New York Times. Αντιδρώντας σε έναν τίτλο των NYT που έλεγε "Ο Έλον Μασκ, σε ένα tweet, μοιράζεται σύνδεσμο από έναν ιστότοπο που είναι γνωστός ότι δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις", ο Μασκ είπε: "Αυτό είναι ψεύτικο - *δεν* δημοσίευσα στο Twitter έναν σύνδεσμο προς τους New York Times!"


Σύμφωνα με αναφορές των NYT και άλλων μέσων ενημέρωσης, ο Μασκ την Κυριακή ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο προς μια αβάσιμη φήμη για την επίθεση στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι.

This is fake – I did *not* tweet out a link to The New York Times! pic.twitter.com/d6V6m5ATW2

— Elon Musk (@elonmusk) October 31, 2022Τα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι το tweet του Μασκ, το οποίο αργότερα διέγραψε, συνδέθηκε με ένα άρθρο μιας περιθωριακής ιστοσελίδας, του Santa Monica Observer.


Το άρθρο ανακύκλωσε έναν αβάσιμο ισχυρισμό ότι η προσωπική ζωή του Paul Pelosi, συζύγου του ομιλητή, έπαιξε κατά κάποιο τρόπο ρόλο στην επίθεση εισβολέα την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του ζευγαριού στο Σαν Φρανσίσκο, παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc

Keywords